0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Aralık 2018 Pazartesi 17:17:00 - Güncelleme:24 Aralık 2018 Pazartesi 17:18:00

Safitürk'ün şehit düştüğü Hükümet Konağı yenileniyor

Mardin'in Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fatih Safitürk'ün görevi başında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düştüğü Hükümet Konağı'nın yerine yenisi inşa ediliyor.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas'ın yakından takip ettiği çalışmalar, hızla ilerliyor. Kaymakamlık binasının gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor.

Derik Belediyesinde inşaat mühendisi Songül Gökdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakam Safitürk'ü kaybetmenin acısını ilk günkü gibi yaşadıklarını söyledi. İlçenin böyle bir olayla anılmasından duydukları üzüntüyü dile getiren Gökdemir, yaşanan menfur saldırıdan sonra Hükümet Konağı'nın artık kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Gökdemir, "Saldırıdan sonra psikolojik olarak da çalışmaya elverişli bir bina değildi. Safitürk çok sevilen bir kişiydi. Ben de kendisiyle çalıştım. Bizim için çok bir büyük bir kayıptı." dedi.

Binanın dışında Midyat taşı kullanılacağını, Mardin motifleri bulunacağını anlatan Gökdemir, çalışmaların büyük oranda tamamlandığını dile getirdi.
Şehit Kaymakam'ın ilçede herkes tarafından çok sevildiğini ve herkesin kalbinde yer edindiğini aktaran Gökdemir, şunları kaydetti:

"Bu bina onun anısına yapılıyor. Bahçede bir anıt olacak. Hükümet Konağı içerisinde de bir köşe ayrılacak. Aslında yaptığı projeler, yarım bıraktığı ve Kaymakam Hakan Kafkas'ın tamamladığı bütün projeler onun mirası. O bizim kalbimizde her zaman yaşayacak."

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX