0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Haziran 2021 Salı 18:05:00 - Güncelleme:29 Haziran 2021 Salı 18:06:00

Rusya'da ilk kez "Delta Plus" varyantı görüldü

Rusya'da, KOVID-19 Hindistan'da ortaya çıkan "Delta Plus" varyantı ilk kez tespit edildi. Kadının hastalığı hafif atlattığı bilgisi verildi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ve İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, ülkedeki COVID-19 durumuna ilişkin toplantı düzenledi.

Popova, burada yaptığı konuşmada, ülkede "Delta Plus" varyantına rastlandığına dair bilgileri denetlediklerini belirterek "Bu yöndeki bilgi doğrulandı. Bu, gerçekten Delta Plus varyantı." dedi.

AŞILANMAYA KARŞI ÖNEM

Bu varyanta bir kadında rastlandığını aktaran Popova, "Kadın, hastalığı hafif atlattı." ifadesini kullandı.

Popova, bu durumda vatandaşların COVID-19'a karşı aşılanmasının önemini vurguladı.

ENDİŞE VERİCİ

İlk olarak Hindistan'da görülen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici" olarak tanımlanan Delta varyantının, yüksek bulaşıcılığı nedeniyle yakın zamanda dünya genelinde baskın tip haline gelmesinden endişe ediliyor.

Etiketler : Mihail Mişustin rusya Delta Plus
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX