0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ağustos 2021 Perşembe 08:31:00 - Güncelleme:12 Ağustos 2021 Perşembe 09:49:00

Rahatsız ettiğimiz için gururluyuz

ABD Kongresi'nin, aralarında FETÖ'nün desteklediği isimlerin de bulunduğu 27 üyesi, “Türk İHA'larının ABD çıkarlarını tehdit ettiğini” savunarak yaptırım istedi.

ASELSAN'ın yılın ilk 6 ayındaki cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 7 milyar lira oldu. Açıklamaya göre, ASELSAN yılın ilk yarısını güçlü büyüme ve kârlılıkla tamamladı. Şirketin net kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artarak 2.5 milyar liraya çıktı. ASELSAN'ın öz kaynaklarının aktife oranı yüzde 57 gerçekleşirken, bakiye siparişleri toplamı ise 9.2 milyar dolar seviyesine ulaştı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, yılın ilk yarısında 711 milyon dolarlık yeni sipariş aldıklarını belirterek, "İhracat yaptığımız ülke sayısı 71'e çıktı" ifadelerini kullandı.

400 ÜRÜN MİLLİLEŞTİ

Son 3 yılda toplam 400 ürünü iş ortaklarıyla birlikte millileştirmeyi başardıklarını vurgulayan Haluk Görgün, şöyle konuştu: "Bu ürünlere 56 milyon dolar tutarında sipariş açarak, önümüzdeki 3 yıllık projeksiyona göre 145 milyon dolarlık büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık. 2008 yılında yüzde 38 olan yurt içi alım oranımızı yüzde 70'lerin üstüne taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. 4 binin üzerindeki tedarikçimizle ekosistemimizi sürekli geliştiriyoruz." Görgün, ASELSAN'ın 2008'de 97'nci sıradan dahil olduğu dünya savunma sanayi devleri arasındaki sürdürülebilir başarısını koruyarak bu yıl da 48'inci sırada yer aldığını ve böylece ilk 50'ye giren ilk Türk şirket olduklarını söyledi.

IDEF'E YABANCI AKINI

Savunma devlerini buluşturacak olan IDEF'e 1.170'in üzerinde firma katılım için başvuru yaparken, 116 yabancı alım heyeti de rezervasyon yaptı. Bu sayının fuar tarihine kadar daha da artması bekleniyor.

Bu yıl 17-21 Ağustos tarihleri arasında 15'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı-IDEF'21'e ilgi büyük. İki yılda bir düzenlenen fuarın bu yıl hibrit olmasına rağmen şimdiden 1.170'in üzerinde firma başvuru yaptı. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuara katılım son dönemlerde Türk savunma sanayiinin uluslararası başarısının da göstergesi oldu.

116 HEYET GELECEK

Fuara koplam 116 yabancı heyetin katılacağı bildirilirken, heyetlerde geri dönüşler devam ediyor. Şimdiden bu rakama erişilmiş olması fuarın uluslararası iş görüşmeleri açısından verimli geçeceğini gösteriyor. Fuar açılışına kadar bu sayının çok daha da yükseleceği vurgulanıyor. Edinilen bilgiye göre, fuara katılacağını bildiren üst düzey yetkililerin arasında 28 bakan da yer alıyor.

İLGİ HER YIL ARTIYOR

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, Tüyap tarafından organize edilen IDEF'21'e bu yıl, ülkelerin savunma tedarikinden sorumlu üst düzey yetkililerin ilgisinin geçen yıllara göre daha da arttığı belirtiliyor. Pandemi şartlarının yaşanmadığı 2019 yılında, IDEF'e 71 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan toplam 151 heyet katılım sağlamıştı.

KATILIMCILAR SANAL ORTAMDA GÖRÜŞEBİLECEK

Fuarda bu yıl ayrıca katılımcı firmalar ve ziyaretçiler 'Business Connect Programı'yla sanal ortamda bir araya gelecek ve görüşme ayarlayabilecek. Business Connect Programı kapsamında fuar öncesinde katılımcı firmalar mesajlaşıp, 17-20 Ağustos tarihleri arasında ise online ya da yüz yüze görüşme yapılabilecek.

MAYINA KARŞI KORUMA

Araç, yüksek karın altı mesafesi, üstün tırmanma ve yan eğim kabiliyetleri, yüksek yaklaşma ve uzaklaşma açılarıyla dikkati çekiyor. Yüksek balistik korumaya sahip zırhlı araç, mayınlara ve el yapımı patlayıcılara karşı güçlü koruma sağlıyor.

EREN ARTIK TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI OLACAK

Türk savunma sanayii bünyesinde geliştirilen iki yeni zırhlı araç ilk kez IDEF 2021'de sergilenecek. Katmerciler, 4x4 Meskun Mahal Müdahale Aracı'na, genç yaşta terör şehidi olan Eren Bülbül'ün adını verdi. Katmerciler'in aldığı bu kararla, 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü tarafından katledilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün adı terörle mücadelede görev alacak yerli ve milli bir zırhlı araçta yaşatılmış olacak. Terörle etkin mücadelede özellikle şehir içi operasyonlarda güvenlik güçlerinin yeni gücü olması hedeflenen Eren 4x4, zırhlı muharebe aracı Hızır'dan daha küçük ölçekli bir araç olarak tasarlandı. Eren 4x4, kısa dönüş yarıçapıyla meskun mahalde yüksek manevra ve performans sergileyecek yapıya sahip bulunuyor.

VEFA BORCUMUZ VAR

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, "Eren Bülbül ve terörle mücadelede şehit düşen her kardeşimize vefa borcumuz var. Bu nedenle Eren'in adını, terörle etkin mücadelede güvenlik güçlerimizin elini çok güçlendireceğine inandığımız yeni zırhlı aracımızda yaşatacağız" dedi. Katmerciler, fuarda Hızır'ın geliştirilmiş versiyonu Hızır II'nin de tanıtımını yapacak.

TSK'YA ÖZEL OPERASYON ARACI 'PARS' TANITILACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçları için özgün olarak geliştirilen Pars IV 6x6 Özel Operasyonlar Aracı da, IDEF 2021'de ilk kez sergilenecek. FNSS ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan 6x6 Mayına Karşı Korumalı Araç Tedariki Projesi kapsamında geliştirilen araç, ateş kabiliyeti, el yapımı patlayıcıya karşı etkin koruması, yüksek mayın ve balistik koruma içeren beka altyapısıyla mevcutların ötesinde bir araç olarak tasarlandı.

2 KAT ETKİLİ ATEŞ GÜCÜ

Araçta kulelerde, 3 ayrı silah tipi kullanılabiliyor. Araç, eşzamanlı olarak farklı yönlerde belirecek tehditlere karşı iki kat etkili ateş gücü imkanı sağlıyor.

Etiketler : ASELSAN fetö Haluk Görgün
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX