0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Temmuz 2021 Cuma 08:30:00 - Güncelleme:02 Temmuz 2021 Cuma 09:56:00

PKK vahşeti! 13 yaşındaki Betül'ü uykusunda infaz edip sözde şehit ilan etti

Terör örgütü PKK, ailesine dönmek isteyen 13 yaşındaki Betül'ü ve yanındaki 3 kadını uykusunda el bombasıyla infaz etti. Hainler yıllar sonra da vahşeti örtbas etmeye çalıştı..

Terör örgütü PKK, ailesine dönmek isteyen 13 yaşındaki Betül'ü el bombasıyla infaz etti. Terör örgütü 4 yıl sonra da "Talihsiz bir kaza sonucu şehit oldu" diyerek vahşeti örtbas etmeye çalıştı

Sabah'ın haberine göre Siirt'in Eruh ilçesinde yaşayan Betül Yıldız, propagandalara ve sözde özgürlük vaatlerine kanarak, 2016'da henüz 13 yaşındayken okulunu bırakıp PKK'ya katıldı.

"Çırav Avesta" kod adı veren Betül, silah ve canlı bomba eğitimi verilerek Diyarbakır kırsalına gönderildi. Yeraltındaki rutubetli sığınaklarda her gün ölüm korkusu yaşayan teröristlerin durumuna tanıklık edince yaşadıkları karşısında şaşkına döndü.

Kendisine anlatılanlarla dağdaki ağır yaşam şartlarının birbiriyle uyuşmadığını görünce de yol yakınken bir an önce geri dönmek istedi. Bunu da sözde bölge sorumlusu teröriste iletti. "Yoğunlaşma" adını verdikleri ideolojik eğitim de işe yaramadı.

5 YIL SONRA "TALİHSİZ KAZA"

Kadın teröristlerin ağırlıkta olduğu bir kampa götürülen Betül'ün kafasındaki aile özlemi yok edilemedi. Bunun üzerine hakkında infaz kararı verilen Betül, "Tamam seni geri göndereceğiz, ama biraz beklemen gerekiyor. Şu anda bölgede yoğun operasyonlar var" diye kandırıldı.

Büyük umutlarla yeniden ailesine kavuşma hayalleri kuran Betül, 27 Haziran 2016 gecesi, 4 kadınla birlikte aynı sığınakta uykuya daldı. Gece yarısı diğer kadın teröristler sığınaktan çıktı. İçeriye de pimi çekilmiş saldırı tipi el bombası atıldı. Çocuk bedeni parçalanan Betül'ün ölümünü hainler beş yıl sır gibi sakladı. Beş yıl sonra da, "Talihsiz bir kaza sonucu şehit oldu" denilerek olay örtbas etmeye çalıştı.

Etiketler : Çırav Avesta Kadın teröristler Betül siirt
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX