0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ağustos 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:29 Ağustos 2019 Perşembe 08:00:00

PKK’nın kalıntıları temizlenecek

Başarılı harekâtlarla çöküşün eşiğine getirilen PKK’ya bitirici darbeyi vurmak amacıyla Kıran-2 Operasyonu’ başlatıldı. Üç ili kapsayan operasyona, 117 timden oluşan 1750 personel katılıyor. 

Hakkâri ve Van’da 19 Ağustos’ta başlatılan ‘Kıran’ operasyonunun ikinci ayağı, Mardin, Şırnak ve Batman’da gerçekleştiriliyor. Jandarma, emniyet ve güvenlik korucuları PKK’lıların peşine düştü. ‘Ara, bul, yok et’ emriyle başlatılan ‘Kıran-2 Ortak Operasyonu’nda hedef, terör örgütünü bölgeden tamamen silmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depo alanlarını tespit ederek imha etmek. 

ORGENERAL ÇETİN YÖNETİYOR 

“Kıran-2 Ortak Operasyonu”nu Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Mardin’in Midyat ilçesinden yönetiyor. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Mardin’de operasyon komutanı olarak arazide bulunuyor. Operasyon kapsamında, üç ilde jandarma komando, jandarma ve polis Özel Harekât’la güvenlik korucularından oluşan 117 operasyonel tim görev alıyor. Orgeneral Arif Çetin yaptığı açıklamada, Mardin’in Bagok Dağı bölgesi, Batman Mava alanı ve Şırnak’ın İdil ilçesi Cehennem Deresi’ni kapsayan operasyona yaklaşık 1750 personelin katıldığını kaydetti. Çetin, “Biz bölgemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve direktifleri, Sayın İçişleri Bakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda operasyonları, bölgemizde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar gece, gündüz, yaz, kış, soğuk, sıcak demeden 12 ay devam ettireceğiz” dedi. 

BÖLGEDE 600 TERÖRİST KALDI 

Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurtiçinde şu anda yaklaşık 600’ün altında ve her geçen gün güç kaybeden teröristler artık eylem yapamaz hale gelmiştir. Teröristlerin en son unsurları da temizleninceye kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz. Operasyonları etkili bir şekilde devam ettirip ülkemizde kalıcı huzuru sağlayacağız. Bütün komandolarımıza, Özel Harekât timlerimize verdiğimiz emir, ‘teröristi ara, bul, yok et.’ Tamamını yok edinceye kadar sürekli operasyon mantığıyla bu uygulamamız devam edecektir.” 

Kıran-2’yi Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yönetiyor. 

Operasyona 117 tim ve 1750 personel katılıyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX