0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Kasım 2017 Cuma 00:32:00 - Güncelleme:17 Kasım 2017 Cuma 00:33:00

O polisin eşi de ByLockçu

Ankara merkezli 30 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında İstanbul'da 7 polis şefinin eşi gözaltına alındı.

Ankara merkezli 30 ilde, FETÖ soruşturmaları kapsamında düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda eski emniyet mensubu 60 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında 1. sınıf emniyet müdürü ve emniyet amirlerinin de bulunduğu toplam 108 kişi hakkında gözaltı kararı verilen soruşturmanın İstanbul ayağında da 7 eski polis şefinin eşi yakalandı. 

GÖREVDEN ALINDI 

Ergenekon, Balyoz, 17-25 Aralık ve Selam Tevhid operasyonlarında görev alan eski polis şeflerinin eşlerinin de Bylock kullanıcısı oldukları tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u cezaevine götüren ve 15 Temmuz'dan sonra görevden alınan eski Emniyet Müdürü Gaffur Ataç’ın eşi Rabia Ataç da bulunuyor. 

NURAY ARDIÇ FİRARDA  

Operasyonlarda FETÖ’nün kriptolu haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı oldukları iddiasıyla eski polis şeflerinin eşleri Nurcan Kunt, Ayşe Arıkanoğlu, Zeliha Özlem Akçıkgöz, Selda Özdemir ve Neslihan Sönmez de gözaltına alındı. Fenerbahçe Kulubü Başkanı Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanması ile sonuçlanan “Şike operasyonu” ile 17-25 Aralık operasyonlarının mimarı eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın eşi Nuray Ardıç hakkında da gözaltı kararı alındı. Ancak  Nuray Ardıç’ın firari olduğu bildirildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX