0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Haziran 2019 Salı 13:25:00 - Güncelleme:18 Haziran 2019 Salı 22:57:00

Şehit olan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Ankara Hacı Bayram Camii'nde, şehit olan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği cenaze namazı sonrası konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop "Mursi Mısır halkının seçtiği ilk cumhurbaşkanıydı. Onu darbeyle görevinden uzaklaştırdılar. Darbe ile gelenler daha büyük darbe ile giderler" dedi.

FATİH CAMİİ'NDE KILINACAK NAMAZA BAŞKAN ERDOĞAN DA KATILACAK

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün kılınacak gıyabi cenaze namazına katılacağını duyurdu. Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı; Dün vefat haberini aldığımız Muhammed Mursi için bugün İstanbul Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacak. Ben de Şehit Mursi kardeşimin gıyabi cenaze namazına iştirak edeceğim.

ŞANLIURFA'DA MURSİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Şanlıurfa merkez Siverek ve Ceylanpınar ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX