0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Kasım 2017 Pazartesi 09:07:00 - Güncelleme:13 Kasım 2017 Pazartesi 09:19:00

Münbiçli aşiretler PKK/PYD ile savaşa hazır

Terör örgütü PKK/PYD'nin zulmüne dayanamayarak ayaklanan aşiretler, teröristlere karşı silahlı mücadele sinyali verdi. Şehrin önde gelen aileleri, geçtiğimiz hafta başlattıkları genel grevin ardından şartların daha ağırlaştığını belirterek, "Savaşmayı göze aldık" açıklamasını yaptı.

Münbiç'te terör örgütü PKK/PYD'nin ilçedeki gençleri zorla silah altına alma kararı kentteki halkın büyük tepkisine yol açmıştı.

Bölge halkı daha fazla baskı ve şiddete maruz kalamayacaklarını söyleyerek grev ve gösterilere başlamıştı. Güneş'te yer alan habere göre, aşiretler yayımladıkları son bildiride Arap kökenli gençlerin terör örgütünün saflarında çatışmayacağını ve aşiretlerin birlik olacaklarını duyurdu.

Aşiretler gerekirse terör örgütü PKK/PYD'yle savaşacaklarını belirtti. PKK/PYD işgal ettiği bölgelerdeki gençlerin 6 ay zorunlu olarak terör örgütüne katılmalarını istiyor. Daha sonra örgüte katılan gençler başka bölgelere kaçırılarak çatışmalarda öne sürülüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX