0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Kasım 2021 Çarşamba 14:15:00 - Güncelleme:11 Kasım 2021 Perşembe 18:13:00

MİT ve TSK'dan ortak operasyon... Kırmızı kategoride aranan terörist Irak'ta etkisiz hale getirildi

Son Dakika Haberleri.. MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla, PKK/KCK'nın kırmızı kategoride aranan sözde merkez komite üyesi Nazlı Taşpınar, Irak'ın Gara bölgesinde etkisiz hale getirildi.

MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla, PKK/KCK'nın kırmızı kategoride aranan sözde merkez komite üyesi Nazlı Taşpınar, Irak'ın Gara bölgesinde etkisiz hale getirildi.

Terör örgütünün yönetim kademelerinin etkisiz hale getirilmesi çalışmaları kapsamında takibe alınan "Emine Erciyes" kod Nazlı Taşpınar'ın yeri tespit edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ortak operasyonunda kırmızı kategoride aranan PKK/KCK'lı terörist Nazlı Taşpınar etkisiz hale getirildi.

ELEBAŞI ÖCALAN EĞİTTİ

Terörist Taşpınar'ın terör örgütünün sözde merkez komite üyesi olduğu öğrenildi.

Örgüte 1994 yılında katılan terörist Nazlı Taşpınar'ın, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim aldığı belirlendi.

Yurt içindeki faaliyetleri sonrası Irak'ın kuzeyine geçen Taşpınar, bir dönem örgütün sözde kadın yapılanması olan PAJK genel sorumluluğu yaptı.

KADIN YAPILANMASININ YÖNETİCİLERİNDENDİ

Suriye'de bulunduğu dönemde güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin talimatlarını veren Taşpınar, 2019'da örgütün silahlı unsurlarının yönetim merkezi olan Gara'ya geçti.

Taşpınar, örgütün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği HPG Konsey ve kadın yapılanması olan YJA-Star Konseyi ile Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) yöneticilerindendi. Dalokay Şanlı'dan sonra kırmızı kategoride aranan örgütün sözde merkez komite üyesi Taşpınar'ın da etkisiz hale getirilmesiyle PKK'nın, aşırı sol örgütlerin teşkili ile oluşturulan terör hareketi HBDH üzerindeki etkinliği sınırlandırılmış oldu.

Etiketler : gara terör son dakika
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX