0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Temmuz 2021 Cumartesi 08:55:00 - Güncelleme:10 Temmuz 2021 Cumartesi 09:49:00

Milletvekilleri siber zorbalık mağduru oldu

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'na, kadın vekillerin sanal dünya şikayeti damga vurdu.

AK Parti milletvekilleri Habibe Öçal ve Tuba Vural Çolak, maruz kaldıkları siber zorbalığı anlattı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'ın ilk kez komisyon toplantısında anlattığı siber zorbalık örneği herkesi hayrete düşürdü. Kimlik bilgilerinin, telefon numarasının uygunsuz sosyal medya hesaplarında paylaşıldığını belirten Öçal, "Özellikle kişilerin haklarına, hukukuna aykırı dijital, sosyal medyada paylaşımda bulunanlara illa savcılık veya bir karar neticesinde mi erişim engelli konulması gerekiyor" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çolak da "Bu siber zorbalığa uğramış kadınlardan birisi olarak şunu sormak istiyorum, biz bu kadar şiddete uğradığımızda yaptırım nedir? Bu internet sitelerine ulaşamıyoruz, hakkımızda yaptığı hakaretler, iftiralar devam ediyor" dedi.

SADECE KADINLAR DEĞİL

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir de toplantıda söz alarak, kendisinin de siber zorbalığa maruz kaldığını ve bu durumun yıllardır engellenemediğini belirtti. BTK Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükali, "Gönül şunu ister, bir içerik bir vatandaşı rahatsız ediyorsa bizim de şöyle bir düğmemiz olsa bassak, tak o içerik kalksa ve herkese bu hizmeti sağlayabilsek" dedi. Küçükali, "İşte bunun da kanunda yeri belli, süreçleri belli yani böyle bir handikapla da karşı karşıyayız" diye konuştu.

AKŞAM

Etiketler : milletvekili siber zorbalık şiddet
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX