0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Kasım 2017 Cuma 00:49:00 - Güncelleme:17 Kasım 2017 Cuma 01:01:00

'MHP'yle her türlü adımı atmaya varız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP liderinin “AK Parti'yle yan yana mücadele” açıklamasına ilişkin, “Bahçeli'nin vatanseverlik konusundaki yaklaşımlarını paylaşıyorum” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, “Belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir” dedi. 

TURGAY GÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan ziyaretlerinin sonunda gazecilerlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MHP lideri Bahçeli'nin geçtiığimiz salı günü partisinin grup toplantısındaki “MHP, AK Parti'yle sonuna kadar birlikte mücadele etmeye kararlıdır” ifadelerini değerlendiren Erdoğan, “Ben Bahçeli’nin şu cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır, paylaşıyorum” dedi. 

VATAN VE MİLLETİMİZİN ÇIKARLARI 

Erdoğan şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik noktasında, ülkemizin değerleri noktasında milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddüdümüz dahi yoktur.” 

İSTİKRARLI BİR YÖNETİM İÇİN 

Erdoğan, seçim sistemi, ittifak ve baraj tarıtışmalarına ilişkin soruyu yanıtlarken, “Bu konuda bir çalışma yok. Bana göre şu an için bu, erken sayılabilecek bir tartışma. Ancak ülke olarak baraj meselesinde tecrübemiz, deneyimimiz fazlasıyla var. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir” diye konuştu.. 

FAİZLE ENFLASYON İLİŞKİSİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin piyasalardaki dalgalanma ve faizlerin artırılması yönünde baskı olduğuna ilişkin sorusunu da yanıtladı. Cumhurbaşkanı “Benim tezimi biliyorsunuz. Enflasyon faizle doğru orantılıdır. Enflasyonla faiz arası ilişki sebep netice ilişkisidir. Sebep faizdir netice enflasyondur, bugüne kadar bu dediğim de hep çıkmıştır. Bugün de aynı tezi savunuyorum. Sebeptir faiz. Netice enflasyondur. Faiz yükseldikçe enflasyon yükselecektir. Asla düşmeyecektir. Ama ne yazık ki biz bunu ilgili arkadaşlara anlatamıyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti: 

VATANDAŞ UMURLARINDA DEĞİL 

“Hepsi ‘Ben bankayım, daha yüksek kâr nasıl elde edeceğim ona bakarım’ diyor. Daha yüksek kâr elde etmek için ne yapması lazım? Faizi yükseltmesi lazım. Faizi yükselterek kendi kârını artırmanın gayreti içerisinde ama öbür tarafta enflasyon milleti, vatandaşı inim inim inletiyor. O onun umrunda değil. Şu anda maalesef bu süreç hâlâ devam ediyor. Belki önümüzdeki hafta sayın başbakan, ilgili bakanlar, bazı devlet bankaları bir araya gelmek suretiyle bu konuyu müzakere edip bu konuda çok kararlı adım atıp, bu faiz lobisinin de bu faizlilerin de üzerine gitmekte kararlıyız.”  

SİYASETİN NAMUSU VAR 

Erdoğan, Rusya'dan terör örgütü PYD/YPG'nin çözüm toplantısına davet edilmeyeceği konusunda güvence alınıp alınmadığı sorusunu yanıtlarken, “Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız. Bu, Cenevre için de geçerli Astana için de. Buralara bir terör örgütünün katılmasını kabul edemeyiz. Dolayısıyla bir masada terör örgütü olacaksa, hiç kimse bizim de oraya oturmamızı beklemesin. İki kere iki dört. Siyasetin namusu vardır, biz siyasetin namusundan taviz veremeyiz” ifadelerini kullandı.  

PUTİN'E DE SÖYLEDİM  

Bu hususu Putin’e de söylediğini vurgulayan Erdoğan, “O tür bir adım atılamayacağını ifade ettim. Ayın 22’sinde liderler düzeyinde yapacağımız toplantıda nereye varılabileceğini çok daha açık ve net biçimde göreceğiz” diye konuştu. ABD Başkanı Trump'ın 'siyasi çıkış yolu' ifadesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi çıkış yolu ifade olarak doğru da, peki 7 senedir bu işin siyasi çıkış yolu yok muydu, böyle bir imkan yok muydu?” diye sordu. 

İNSANLAR NİYE ÖLDÜ? 

Erdoğan, “Var idiyse niye bu yola başvurulmadı da yüz binlerce insan öldürüldü? Yüz binlerce insanın öldürülmesi olayındaki aktörler kimlerdi? Bunların bir düşünülmesi lazım. Yüz binlerce insan öldürülecek, buna neden olanlar hiç bu işi yok kabul edecekler ve siyasi çıkış yolu. İş sadece siyasi çözümle bitmeyecek. Karşımızda artık yerle bir olmuş bir Suriye var. Kuru kuruya bir şeyler söylenmesi yetmiyor” dedi. 

Al oku bakalım Atatürk ne diyor

“Atatürk'ü sevmek başka bir şeydir, Atatürkçülük yapmak başka bir şeydir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkede tabular oluşturulmaması gerektiğini belirtti. Erdoğan şöyle konuştu: “Mesela neymiş, efendim ben Atatürk ifadesini kullanmıyormuşum! Ben şimdi Gazi Mustafa Kemal de diyorum, Atatürk de diyorum. Ama adamın derdi bağcıyla olduğu için, ne deseniz kusur buluyor. Sıkıntı burada. Düşünün artık, kimlerin eline diline düştü ya. 

'VATAN İÇİN NE YAPTINIZ?' 

Marksistlerin, affedersin PKK’lıların, HDP’lilerin, şunların bunların eline düştü. Onlarla birlikte yürüyen kim? Sözde Atatürkçü Kılıçdaroğlu. Beraber bunlarla yürüyor. Oradan eleştiriler yapıyor. Önce işine bak. Bu ülkeye ne kazandırıyorsun ona bak.”  Erdoğan, CHP liderini şu sözlerle uyardı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, biliyorsunuz, kendisini putlaştırmaya çalışanlara yönelik aleyhte çok veciz ifadeleri var. Al biraz da onları oku. Bak bakalım ne diyor. ‘Vatan için ne yaptınız, bu millet için ne yaptınız’ diye soruyor. ‘Bana öyle gelin’ diyor. Biz, bu cümlenin şu andaki muhatapları olarak, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyoruz, yaptığımız budur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İran'ın gerçekleştireceği “Suriye” başlıklı üçlü zirveye katılmak üzere, 22 Kasım Çarşamba günü Rusya'nın Soçi kentine gidecek. 9 gün aradan sonra yeniden Soçi'ye gidecek olan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yle Suriye'deki son durumu ele alacak. Bu yıl 13 kez telefonla görüşen Erdoğan ve Putin, altıncı kez de bir araya gelmiş olacak. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX