0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Kasım 2019 Cumartesi 09:13:00 - Güncelleme:26 Aralık 2019 Perşembe 11:51:00

Masterchef uskumru dolması tarifi nasıl?

Masterchef Türkiye'de heyecanlı eleme oyunu dün akşam oynandı. Mavi takımdan Rıfat ve Güzide ile Kırmızı takımdan Kıvanç ve Batuhan Masterchef rüyasına devam etmek için ter döktü. Eleme potasında yarışmacılar uskumru dolması yapacak ve en kötü yemeği yapan isim yarışmaya veda edecek.

Masterchef'te eleme oyunu bugün oynanacak. Finale doğru adım adım yaklaşılan Masterchef'te eleme yemekleri de gittikçe zorlaşıyor. Eleme potasındaki yarışmacıları terletecek yemek bu kez Somer Şef'in tabağı olacak. Somer Şef, yarışmacılardan uskumru dolması yapmalarını istiyor. Yarışmacılardan Somer Şef'in tabağına en yakın ve en güzel uskumru dolmasını yapan 3 yarışmacı yarışmaya devam edecek. Ancak tabağını şeflere beğendiremeyen 1 yarışmacı bugün elenen isim olacak. Masterchef Türkiye'de bugün kim elendi? sorusunun yanıtı haberimizde yer alacak...

MASTERCHEF'TE BUGÜN KİM ELENDİ?

Masterchef'te eleme oyunu dün akşam oynandı. Masterchef'e veda eden yarışmacı Kıvanç oldu.

MASTERCHEF USKUMRU DOLMASI TARİFİ

USKUMRU DOLMASI MALZEMELERİ

4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

 

USKUMRU DOLMASI YAPILIŞI

Özel günlerimize uygun balık tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin. Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın. Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın. Kemiği üstten tutup çıkarın. Üzerinde kalan etleri temizleyin. Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ilave edin. İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin.

Harcı uskumruların içine doldurun. Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX