0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Temmuz 2021 Salı 07:00:00 - Güncelleme:20 Temmuz 2021 Salı 08:30:00

KKTC'den dünyaya 4 mesaj

Başkan Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Kardeşlik Bayramı için gittiği Lefkoşa'dan dünyaya seslendi. Erdoğan, “Ebedi kardeşliği ilan ediyoruz” diyerek 4 mesaj verdi.

, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıldönümü dolayısıyla KKTC'ye ziyaret gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından törenle karşılanan Erdoğan, Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine hitap etti. Başkan Erdoğan, KKTC'ye yeni bir parlamento binası ile Cumhurbaşkanlığı binası müjdesi verdi. Erdoğan şunları söyledi:

"KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru düzgün Cumhurbaşkanlığı binası veyahut da doğru düzgün parlamento binası var. Bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bina malum İngilizlere ait bir gecekondu. Külliye ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti."

METEHAN BÖLGESİNDE

Akşam'ın haberine göre, "Metehan bölgesinde TSK ile görüşerek 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik. Bu arazide külliyeleri yapacağız. Bir de muhteşem bir millet bahçesini orada yapalım, gerçekleştirelim. Devlet olmanın ifadesi budur. Bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl Kıbrıs Türkleri'ne ait devlet varmış, bunu birilerinin görmesi lazım. Mimarımız güzel bir çalışma ile projeyi ortaya çıkardı. Bizzat ben de takip ettim. Ardından inşaatına gireceğiz. Fazla zamanımız yok. Bu binanın müze haline getirilerek gelecek nesillere bırakılmasının isabet olacağını düşünüyorum."

ADADA İKİ AYRI DEVLET VAR

"Konuşulmadık konu kalmadı. Rum tarafının kendilerini adanın tek sahibi olarak görmeleri çözümsüzlüğü getirdi. Yıllardır reddettikleri federasyon modeli görüntüsünü savunmuş görünerek samimiyetsizliklerini sürdürüyorlar. Adada iki ayrı devlet, iki ayrı halk var. Uluslararası toplum da bu gerçeği er ya da geç kabul edecek."

TEKLİFİMİZE YANIT ALMADIK

"Rum tarafı Doğu Akdeniz'de Kıbrıs Türk halkının müktesep haklarını yok saymayı ısrarla sürdürüyor. Doğu Akdeniz'deki işbirliği alanlarını ele almak üzere AB'ye bölgesel bir konferans düzenlenmesini önerdim. Yapıcı teklifimize henüz yanıt alamadık. Bizim kimsenin toprağında, hakkında gözümüz yoktur."

AMERİKA'DAKİ MAHFİLLERLE ORTALIĞI KARIŞTIRANLAR VAR

Kıbrıs davasına karşı hamlelerin Kıbrıs Türk'ünün ferasetiyle boşa çıkarıldığını belirten Erdoğan şunları söyledi: "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan belli çevrelerin kardeşliğimize fitne mayası çalmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimi gafillerin zehirli ayrılık oklarını Kıbrıs Türk halkının kalbine saplamasına fırsat vermeyeceğiz. Yaptığınız her çalışmada yanınızda olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Bizlerin burada sergilediği kardeşlik Amerika'da birilerini rahatsız etmiş olsa da biz burada kararlılıkla yürüyeceğiz. Artık sıkıntı olmayacak derken Amerika'da birileriyle ortak mahfiller oluşturmak suretiyle yeniden ortalığı karıştırmayı çalışanları iyi biliyoruz. Yarınki konuşmamda da bunlara değineceğim. Adada kimin işgalci zihniyeti temsil ettiğini gayet iyi biliyoruz."

Cenevre'den taviz vermeyiz

"Ersin Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneriye desteğimiz tamdır. Taviz vermeyiz, veremeyiz. Kıbrıs Türk'ünün önünde kurulmaya çalışılan tuzakları hep birlikte bozacağız. Aydınlık geleceğimizi de birlikte inşa edeceğiz. Niyetimiz gerginlik değil. Rum tarafının Kıbrıs Türk'ünün hakknı yok sayarak atacağı her adımın karşısında olduğumuzun altını çiziyorum."

Etiketler : Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ersin Tatar Cenevre Doğu Akdeniz Kıbrıs Türk halkı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX