0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ocak 2018 Cuma 09:31:00 - Güncelleme:26 Ocak 2018 Cuma 09:47:00

Kilis'te şehit olan sivillerin intikamı Bafelyun’da alınacak

Büyük temizlik harekatının 6. gününde Burseya dağı teröristlerden arındırıldı, hainler mevzilerini bırakıp kaçtı. Kilis’e roketin atıldığı Bufelya tepesi’nin ikinci hedef olduğu TSK ve ÖSO’nun ilerleyişinin sürdüğü belirtildi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 6. gününde TSK, 306 teröristin öldürüldüğü ve 14 uçakla 25 hedefin  imha edildiğini açıkladı. Günlerdir çatışmaların devam ettiği Burseya Dağı’nda Türk tankları dün ilk kez görüntülendi. Burseya Dağı’nın tamamen teröristlerden temizlenmesinin ardından yeni hedef, Kilis’e atılan roketin adresi Bafelyun Tepesi. Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, terör mevzilerine aralıklarla çok sayıda obüs ve top atışı gerçekleştirdi.  

YENi CEPHE AÇILDI: MARE 

Güvenlik kaynaklarından aktardığına göre, Afrin harekatı kapsamında bölgede yeni bir nokta daha açıldı. Stratejik önemi olan Minniğ Havalimanı’nın da biraz daha altında kalan Tel Rifat bölgesinden, Mare’den de ÖSO unsurlarının giriş yapmaya başladıkları belirtildi. TSK ve ÖSO 4 cephede 8 noktadan Afrin’e ilerlerken Rus birlikleri ise Tel Rifat’a çekildi. 

CİNDERES’TE ÇATIŞMA

Önceki gece boyunca savaş uçakları tarafından bombardımana tutulan Cinderes bölgesinde çatışma dün de sürdü. Türk jetleri, Tel Abyad’da bulunan PKK toplanma merkezini vurdu, çok sayıda terörist öldürüldü. Gece F16’lar Münbiç’in batısındaki YPG’yi vurdu. Teröristlerin betonarme ve çukur mevzilerle 20 metre uzunluğundaki tünelleri dikkat çekti. 

YPG’DEN ESED’A ÇAĞRI 

Köşeye sıkışan YPG’nin yöneticileri, Beşar Esed’a “Afrin, Suriye’nin bir parçasıdır. Türkiye’nin saldırılarına karşı, Suriye sınırlarını korumak Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin görevidir. Hükümet, topraklarını koruma yükümlülüğünü yerine getirmelidir” çağrısı yaptı. Akşam

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX