0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ocak 2019 Perşembe 14:11:00 - Güncelleme:17 Ocak 2019 Perşembe 15:30:00

Kılıçdaroğlu, vekillerden topladığı haraçla mahkum edildiği tazminatın ilk taksidini ödedi

İftira ve yalanı siyaset sanan Kılıçdaroğlu, CHP'li vekillerden topladığı 5'er bin liralık haraçla aldığı cezaların ilk taksidini icra dairesine yatırdı.

Gunes.com / Haber Merkezi - CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan ve yakınlarına yönelik Man Adası iftirası yüzünden tazminata mahkum edilmişti. Kılıçdaroğlu, hakkında açılan 2 ayrı tazminat davasında mahkumiyet almıştı. CHP lideri bugün İstanbul 3. İcra Dairesine vekillerden toplanan 460 bin 435 liralık tazminat bedelini yatırdı.

DEVAM EDEN DAVALAR DA VAR

İstanbul Adliyesi'nde devam eden 5 ayrı tazminat davası daha var.

KILIÇDAROĞLU İFTİRA ATIYOR, CHP'Lİ VEKİLLER ÖDÜYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıkları iddiaları üzerine İstanbul'da açılan 5 ayrı tazminat davasında ödemeye mahkum edildiği toplam manevi tazminata karşılık İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdığı bedel, 1 milyon 369 bin 788 liraya ulaştı. Kılıçdaroğlu'nun yalan ve iftiralarla dolu siyaset anlayışı artık CHP'li vekillere fatura ediliyor.

KÜFÜR FONU OLUŞTURULMUŞTU

Ocak ayının başında CHP'nin Meclis Grup toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere bir fon kurulması kararlaştırılmış, milletvekillerinin maaşlarından 5'er bin TL bu fona aktarılarak Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatların ödenmesine karar verilmişti.

KÜFÜR VE İFTİRAYA 'ONUR' DEDİ

Grup Başkanvekili Engin Özkoç karara ilişkin yaptığı açıklamada 'Bu karar CHP'nin onur meselesidir, biz bu onur meselesinin bekçileriyiz. CHP demokrasi ile alır kararlarını. Mücadelemizde önümüze çıkarılan engelleri yıkmak için bu kararı alıyoruz' ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX