0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ocak 2019 Cumartesi 16:44:00 - Güncelleme:26 Ocak 2019 Cumartesi 18:07:00

Kılıçdaroğlu bugün yine ne "yalan" söyledi: Türk subayı Katar ordusunun emrinde mi çalışacak

Partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, ''Tank palet fabrikasını bir firma yüzde 49.9'unu Katar ordusuna satıyor, Katar'dan gelen uçakla bu para arasında bağlantı var mı? Şu anda fabrikada askerlerimiz, subaylarımız çalışıyor, Türk subayı ve askeri Katar ordusunun emrinde mi çalışacak?'' dedi.

(gunes.com / Haber Merkezi)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey´in tanıtım toplantısına katıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleşen tanıtın toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'lilerin ısıtıp ısıtıp tekrar gündeme getirdikleri Tank Palet Fabrikasının özelleştirilip satılacağı iddiasını yeniledi. Hatta daha ileri gidip, "Peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini ve onların Katar ordusu emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum" dedi.

Bu akıllara ziyan açıklamaya sosyal medya kullanıcıları ve CHP'liler "oldukça absürt olduğunu" ve "Başkan Erdoğan'ın eline koz veriyorsun" diyerek tepkilerini dile getirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun Tank Palet Fabrikası hakkındaki ifadeleri:

"SAKARYADAKİ SİLAH FABRİKASI"

"Dünyada silah fabrikalarını özelleştiren bir devlet yoktur. Silah namustur, milli kurtuluş savaşını lafla mı kazandık? Milli kurtuluş savaşını nasıl kazandık, bunu en iyi Bursalılar bilir, hangi mücadeleyi, hangi kavgaları verdiğimizi, kimlerle masaya oturduğumuzu. Mudanya hemen yanımızda. Silah fabrikalarının özelleştirilmesi vatanın pazarlanması, satılması anlamına gelir, şiddetle karşıyız. O nedenle Sakarya'daki işçilerimizin arkasındayız. Fabrikalarını korumak istiyorlar. Hele bir fabrika, obüs toplarını yapan fabrika, Fırtına toplarını yapan bir fabrika, tank palet fabrikasını şimdi özelleştiriyorlar. Yabancılara veriyorlar, Katar ordusuna veriyorlar. Yüzde 49.9 payıyla. Bu bir özelleştirme değil diyorlar, Allah büyük. 20 Aralık 2018´de bizzat kendi kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı, tank palet fabrikasının 2019 sonuna kadar özelleştirilmesi gerektiğini söylüyor kendi kararnamesi. Yani kendi kendisini yalanlıyor. Ben 9 soru sordum ve cevabını istedim. Şu ana kadar iktidar kanadından cevap verilmiş değil. Bugün aynı tank palet fabrikasını kursak 20 milyar dolar harcamak durumundayız." 

KILIÇDAROĞLU: TÜRK SUBAYI VE ASKERİ KATAR ORDUSUNUN EMRİNDE Mİ ÇALIŞACAK ?

İktidara 9 soru soran Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sorularım şunlar; bu fabrikayı özelleştirmeye karar verdiniz, bir değer tespit komisyonu kurdunuz mu? Değer Tespit Komisyonu kurduysanız vatandaştan neden gizliyorsunuz, değeri nedir? Fabrikayı ihaleye çıkıyorsunuz, diyorsunuz ki değeri budur, kim verecek? İhale komisyonu oluşturdunuz mu, ihaleyi yaptınız mı? İhale yapıldı ise ne zaman, nerede yaptınız, Resmi Gazete'de ne zaman ilan edildi? Hangi usule göre ihaleyi yaptın, ihaleyi yaparken Katarlılara üretim ve gelir garantisi verdiniz mi? Tank palet fabrikasını bir firma yüzde 49.9´unu Katar ordusuna satıyor, Katar´dan gelen uçakla bu para arasında bağlantı var mı? Şu anda fabrikada askerlerimiz, subaylarımız çalışıyor, Türk subayı ve askeri Katar ordusunun emrinde mi çalışacak? Eğer sen ihaleyi yapmadan bunu Katar ordusuna verdiysen, hangi kanuna göre verdin, hangi kanun sana bu yetkiyi verdi? Bunları ben sormayacağım sadece, bu ülkede vatanını seven herkesin sorması lazım. Ordumuzla gurur duyarız, Peygamber ocağı deriz. O Peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini ve onların Katar ordusu emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum."

KILIÇDAROĞLU YİNE YALAN SÖYLÜYOR: FABRİKANIN SADECE İŞLETME HAKKI BMC'YE DEVREDİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tank motoru, tank paleti, gece görüş dürbünü ve Fırtına obüsü üreten Arifiye'de Tank Palet olarak bilinen askeri fabrikanın sadece işletme hakkının BMC firmasına devredileceği belirtiliyor. CHP'nin iddialarına yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Tank Palet Fabrikası'nın işletme hakkının devredilmesine ilişkin, "Özelleştirilen bir şey yok. Tank Palet Fabrikası yine devletin olmaya devam edecek. Oradaki alet, edevat, makine ne varsa yine devletin olmaya devam edecek. Sadece oranın işletme hakkı devrediliyor." demişti.

KATAR MÜSLÜMAN BİR ÜLKE DEĞİL Mİ?

Kılıçdaroğlu'nun "Peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini ve onların Katar ordusu emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum" sözleri büyük tepki topladı. Katar'ın ve BMC'nin "sadece işletme hakkı aldığı" defalarca ilgili resmi kurumlar tarafından defaatle açıklanmıştı.

 

 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX