0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Aralık 2018 Cuma 12:04:00 - Güncelleme:28 Aralık 2018 Cuma 12:41:00

Kemal Kılıçdaroğlu asıl milleti meşru görmüyor

Yüzde 52 oy alarak milletin seçtiği Cumhurbaşkanını ‘meşru’ olarak görmeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gunes.com / Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, milletin gönlünü kazanarak özgür iradesiyle seçtiği Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği “İyi de sen kimsin. Kim sana Cumhurbaşkanı diyor. Zorla sana Cumhurbaşkanı diyorlar. O koltuğa meşru şekilde mi geldin? Bir sanatçıyla nasıl konuşulacağının haddini bileceksin.” şeklindeki sözleri büyük tepki topladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ASIL DERDİ MİLLETLE

Akşam Gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz skandal sözlerle ilgili tarihi bir hatırlatma yaparak “CHP zihniyetine göre darbelerle dizayn edilmiş, anayasa ile ete kemiğe büründürülmüş, Asker-Yargı-Bürokrat eliyle kontrol edilen sistemin belirleyicisi asla ‘millet’ olamaz. Bu zihniyetin temsilcisi olarak Kılıçdaroğlu’na göre de AK Parti ve Tayyip Erdoğan ‘geçici’ bir sistem arızasıdır. Bu yüzden de ‘meşru’ ve ‘belirleyici’ bir faktör olamaz, olmamalı.” İfadelerini kullandı.

CHP PARTİ DEĞİL, BİR ÖRGÜTTÜR

CHP’nin 15 Temmuz darbesine hâlâ darbe diyememesi, darbe çığırtkanlarının, sokak çağrısı yapanların, Türkiye’yi hedef alan bütün akımların yılmaz destekçisi olması bu zihniyeti hiçbir zaman iktidara taşımadı taşımayacak. Bu noktada CHP’nin eski Türkiye özlemini Tayiz şu şekilde özetledi: Asker, Yargı ve Bürokratik elite dayalı vesayet sistemi değişince CHP’nin hırçınlığı arttı. Kılıçdaroğlu örneğinde görüldüğü gibi işi milleti açıktan tanımamazlığa, meşru görmemeye kadar vardırdılar. Milleti tanımayan, meşru görmeyen bir parti olsa olsa “örgüt” olur. CHP de zaten hızla siyasal parti kimliğinden uzaklaşarak örgüt kimliğine bürünmekte.

Kurtuluş Tayiz’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX