0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:25 Eylül 2018 Salı 00:00:00

Katliamı uzaktan seyrettiler

New York'ta TÜRKEN Vakfı etkinliğine katılan Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi kurumların Bosna, Arakan, Filistin ve Suriye'de sessizliğe gömüldüğünü söyledi. 

Başkan Erdoğan, “Uluslararası güvenliği teminle mükellef Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyi (BMGK) gibi kurumlar Bosna’da, Kosova’da, Ruanda’da, Yemen’de, Filistin’de, Arakan’da olduğu gibi Suriye’de de sessizliğe gömülmüştür. Srebrenitsa katliamına engel olamayan bu kurumlar, 20 yıl sonra Halep’teki sivil ölümlerini sadece uzaktan seyretmişlerdir. Şayet Türkiye’nin çabaları olmasaydı, İdlib’de de muhtemelen aynı felaket yaşanacaktı” dedi. 

İSRAİL'E KARŞI NE YAPILDI? 

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere New York'ta bulunan Başkan Erdoğan, Mandarin Otel'de gerçekleşen “TÜRKEN Vakfı Geleneksel Gala Yemeği”ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Yakaladıkları her fırsatı ülkemizi eleştirmek için kullananlar, mesele İsrail olunca, İsrail’in işlediği cinayetler olunca, ne yazık ki tüm hassasiyetlerini rafa kaldırıyorlar” dedi. Erdoğan BM Genel Kurulu'nda bugüne kadar birçok karar alındığını belirterek, bunların kaçının uygulamaya girdiğini sordu. 

ZALİMDEN HESAP SORAN YOK 

Başkan Erdoğan, “Burada şu acı verici gerçeği üzülerek ifade etmek zorundayım. Günümüzde kimliğine bakmadan mazlumun hakkını koruyacak, yine kimliğine bakmadan zalimden hesap soracak ne bir kurum, ne bir mahkeme, ne de herhangi bir mekanizma vardır” diye konuştu. Türkiye’nin Suriye’deki insani yardım çabalarına dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Bir taraftan kapımıza sığınan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkarken, diğer taraftan da savaşın son bulması için diplomatik kanalları devreye aldık. Ciddi görüş ayrılıklarımız olsa da Rusya ve İran'la Astana’da başlattığımız süreç, Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarının bir nebze olsun hafiflemesine vesile oldu. En son İdlib krizinde yaşandığı gibi Suriyeli sivilleri Esed rejiminin insafına terk etmedik. Tüm imkanlarımızı kullanarak yeni katliamların önüne geçtik.” 

KUDÜS'ÜN ONURUNU KORUYACAĞIZ

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs’e taşımasını ve İsrail’in çıkardığı “Yahudi Devlet Yasası”nı eleştiren Erdoğan, “İlk kıblemiz Kudüs’ü işgalcilerin insafına terk etmemekte kararlıyız. Barış şehri, 3 semavi dinin mukaddes şehri Kudüs’ü, İsrail’in ihtiraslarına kurban etmeyeceğiz. Kudüs’ün izzetini, Harem-i Şerif’in onurunu, bu aziz şehrin tarihi karakterini korumaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

STRATEJİK ORTAKTAN TERÖR ÖRGÜTÜNE 18 BİN TIR SİLAH 

ABD'nin terör örgütünü silahlandırmasına tepki gösteren Erdoğan, “Stratejik ortağımız farklı adım atıyor” dedi. 

Türkiye'nin 4 bin kilometrekarelik bir alanı DEAŞ’lı ve PKK’lı teröristlerden temizleyerek Suriye halkının emniyet içinde yaşadığı güvenli bölgeler haline getirdiğini hatırlatan Erdoğan, gelecek dönemde benzer adımları Fırat’ın doğusunda da atacaklarını aktardı. Erdoğan, “Biz Suriye'nin kuzeyini terör koridoru olmaktan çıkartacağız diyorduk. Onun için bizler Cerabulus'a girdik, onun için bizler El Bab'a girdik, onun için Afrin'e girdik. Niye? Orayı terör koridoru yapmayacağız ama bizim stratejik ortaklarımız maalesef buralarda farklı adımlar atıyor” dedi. 

ABD GEREĞİNİ YAPMALIDIR 

Terör örgütünü silahlandıran ABD'yi eleştiren Erdoğan, “18 bin TIR silah ve mühimmat maalesef buralara gitti. 3 bin aynı şekilde kargo uçağı buralara geldi. Bunları bizzat kendilerine de söyledim, onun için rahat konuşuyoruz” dedi. Türkiye'nin bir stratejik ortağından bunları beklemediğini belirten Erdoğan, “Biz stratejik ortaksak o zaman bunun gereği yapılmalıdır” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX