0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Şubat 2023 Pazartesi 04:45:00 - Güncelleme:06 Şubat 2023 Pazartesi 04:45:00

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Bölgede birçok artçı sarsıntı meydana geldi. Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem yaşandı.

BAKAN SOYLU: 3. SEVİYE ALARM VERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada "Bölgede 3. seviye alarm verildi. Çalışmaları AFAD ile birlikte yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP VALİSİ GÜL'DEN UYARI

Gaziantep Valisi Davut Gül "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim. Geçmiş olsun" uyarısında bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Başkan Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

BAKAN SOYLU AFAD'DA

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu an AFAD'ta çalışmaları koordine ediyor" dedi.

TÜM KURUMLAR HAREKETE GEÇTİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem sonrası devletimizin tüm kurumları ivedilikle çalışmalarını yürütmektedir. Milletimize, ülkemize geçmiş olsun." açıklamasında bulundu.

Etiketler : deprem kahramanmaraş afad
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX