0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Kasım 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:29 Kasım 2019 Cuma 08:00:00

İzmir'deki provokasyona sert tepki: Bunun hesabını soracağız

Başkan Erdoğan, İzmir'de bazı Alevi vatandaşların kapılarına işaret konulmasına sert sözlerle tepki gösterdi. "Bu işaretleri koyanlara hesabı sorulacak. İnsanlarımızın arasına nifak sokulmasına rıza göstermeyiz" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Ankara'da düzenlenen 6'ncı Din Şurası'nın kapanış programında yaptığı konuşmada Başkan Erdoğan, İzmir'de bazı Alevi vatandaşların evlerinin kapısına işaretler konulmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor; ülkemizi bölmek, parçalamak için. Bizim devlet olarak böyle bir problemimiz yoktur. Kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde güvenlik teşkilatlarımız özellikle çalışmaktadır, bunlar yakalandığı zaman hesabı sorulacaktır” dedi. 

BÖYLE BİR AYRIM BİZDE YOK 

Erdoğan, kayınbiraderlerinin adının Hüseyin, Hasan ve Ali olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu şimdi acaba bu Şiilere sorsak kaç tanesi kayınbiraderlerinin adını böyle koymuş. Böyle bir ayrım bizde yok. Çünkü biz Hazreti Hüseyin'i de Hazreti Hasan'ı da Hazreti Ali Radıyallahu Anh Efendimizi de niye severiz? Çünkü bunlar sevgili Peygamberimizin en yakınlarıydı ve bundan dolayı da İslam için verdikleri mücadeleyi iyi biliriz. Bunun için de onları severiz. Bu millet Hazreti Ebubekir'i, Hazreti Ömer'i, Hazreti Osman'ı ne kadar severse Aliyyül Mürteza Efendimizi de aynı şekilde sever, hürmet eder. Hazreti Ali Efendimizi başka şekilde göstermek ancak onun kutlu hayatından ve imanından nasibini almamış mahfillerin işidir. 

ÜLKEMİZİ PARÇALAMAK İSTİYORLAR 

İşte son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Niye? Ülkemizi bölmek, parçalamak için. Açık ve net söylüyorum, Türkiye'de bizim devlet olarak, yönetim olarak böyle bir problemimiz, böyle bir sorunumuz yoktur. Milli bünyemize mugayir bu tarz projelerle insanlarımızın arasına nifak tohumları ekilmesine rıza gösteremeyiz. İşte bunları geçmişte Çorum'da yaşadık, Maraş'ta yaşadık. Onlarca evladımızı bu provokasyonlara kurban vermiş bir millet olarak bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın son dönemde Alevi vatandaşlarımızla ilgili attığı kucaklayıcı atılımları yakından takip ediyorum.” 

İFTİRALARININ BEDELİNİ ÖDEYECEK

Erdoğan, partisinin salı günkü grup toplantısında, iftira ve hakaret içeren konuşması nedeniyle, Kılıçdaroğlu hakkında 250 bin liralık tazminat davası açtı. 

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 26 Kasım'da partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarına yer verildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, “Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekenlere dünyanın her tarafında vatan haini denir, aynen söylüyorum. Cesaret edip dava bile açamıyor. Demiş ki 'Efendim Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davaları açtım, hepsini kazandım.' Ben senin nasıl kazandığını bilmez miyim? Man Adası'nı da ben kazandım, ne diyeceksin şimdi? Demek ki götürdüğün paralar doğru” ifadelerini kullandığı aktarıldı. 

KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI 

Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve askeri alanda güçlenmesine katkı sağlamak için yasal sınırlar içerisinde yapılan bir faaliyetin “vatana ihanet” ve “peşkeş çekmek” şeklinde nitelendirilmesinin gerçek dışı olduğu belirtilen dilekçede, söz konusu ifadelerin hakaret kastıyla söylendiği ifade edildi. Manevi tazminat talebinin yasal koşullarının oluştuğu değerlendirilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin lira manevi tazminat talep edildi. 

TAKSİCİLERİN DAVETİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 6. Din Şurası Kapanış Programı'nın ardından Çukurambar semtindeki Bayındır Taksi Durağı'nı ziyaret ederek taksici esnafıyla sohbet etti. Taksiciler, Başkan Erdoğan'a simit ve çay ikramında bulundu. Erdoğan, taksi şoförlerine telsizle hayırlı işler temennisinde bulunarak, “Değerli arkadaşlar, şu anda Bayındır Taksi Durağı'nda sizin evinizdeyiz, oradan sizlere sesleniyor, hayırlı işler diliyorum. Allah kazadan beladan muhafaza etsin diyorum. Yolunuz açık osun, geleceğiniz aydınlık olsun inşallah” ifadelerini kullandı. 

BİRLİKTE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ 

Bir taksicinin, “Reisim Allah'a emanet ol, Allah razı olsun” demesi üzerine Erdoğan, “Sağ olun var olun, Allah razı olsun” diye karşılık verdi. Başka bir taksicinin de, “Allah başımızdan eksik etmesin Reisim sizi” sözleri üzerine Erdoğan, “Amin” karşılığını verdi. Erdoğan, daha sonra taksicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

IKBY BAŞBAKANI BARZANİ KÜLLİYE'DE

Başkan Erdoğan dün Irak Kürt Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan ayrıca, Gambiya Büyükelçisi Landing Kinteh ve Kosova Büyükelçisi İlir Dugolli'yi ile de ayrı ayrı görüştü. Büyükelçiler Erdoğan'a güven mektuplarını sundu. Başkan Erdoğan, akşam saatlerinde de Endonezya Savunma Bakanı Prabowo Subianto’yu kabul etti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX