0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2018 Cuma 08:49:00 - Güncelleme:19 Ocak 2018 Cuma 08:51:00

İzmir yine sular altında! Karayla deniz birleşti İzmirliler isyan etti

Hızı 100 kilometreyi bulan fırtına, kenti altüst etti. Kordon’da karayla deniz birleşti. Her sene aynı manzarayla mağdur olan vatandaş tedbir almayan CHP’li belediyeye tepki gösterdi.

İzmir’de, dün sabah saatlerinde başlayan sağanak, dolu ve fırtına gün boyu etkisini sürdürdü. İşe gitmek için sabah saatlerinde evlerinden çıkanlar, yollarda güçlükle yürüdü. Caddelerde, uzun araç kuyrukları oluştu. Şiddetli fırtına nedeniyle deniz seferleri de durduruldu. Fırtınanın etkisiyle kent genelinde 11 ağaç devrildi, Konak Belediyesince yılbaşı kutlamaları için yaptırılan süslemelerden Alsancak’taki ışıklı kemer de parçalandı.  

İŞYERLERİNİ SU BASTI 

Saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreyi bulan fırtınayla İzmir’in önemli noktalarından Alsancak Gündoğdu Meydanı kıyısında, yükselen deniz taştı. Dev dalgalar oluşurken, cadde ve sokaklar göle döndü. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. İtfaiye ekipleri, rögar kapaklarını açarak, suyu tahliye etmeye çalıştı.

Su baskınına tepki gösteren İzmir esnafının hedefinde CHP’li belediye vardı. Vatandaşlar, “Böyle belediye mi olur? Her sene aynı! İnsan bir tedbir almaz mı! Kordon’da trafik, kapatılsaydı işyerlerini daha az su basardı” dedi. İşyeri sahipleriyle belediye ekipleri arasında tartışma da çıktı.

ARAÇLAR KARA GÖMÜLDÜ

Uludağ’da şiddetli kar yağışı ve fırtına tatilcilere zor anlar yaşattı. Oteller bölgesinde yüzlerce tatilcinin aracı kar altında kalırken tatilciler otomobillerini bulabilmek için yoğun uğraş verdi.

İSTANBUL’DA ŞİDDETLİ FIRTINA

İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Hava ve deniz seferlerinde aksamalar yaşandı. İstanbul’da hafta başından itibaren kar yağması ve sıcaklığın 5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.  Akşam

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX