İstanbul'da maske satışı başladı: Hala 1 TL'ye satmayanlar var
Yayın Tarihi: 08 Mayıs 2020 Cuma 15:19:00
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020 Cuma 15:27:00
Ticaret Bakanlığının maske satışının yeniden başlayacağını duyurmasının ardından fiyatı 1 Türk Lirası olarak belirlenen cerrahi maskeler satışa sunuldu. Tanesi bir liradan iki kutu maske alan vatandaş, “Biraz önce başka bir yere sordum. Bu paraya vermeyeceğini belirtti. Eskisi gibi 150-160 lira istedi. Ben de tek tek dolaştım. Devletin istediği fiyattan veren yerden aldım. Kolay oldu. İkinci yere sordum. İkinci yerden aldım” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından Ticaret Bakanlığı tarafından fiyatı KDV dahil en fazla bir lira olarak belirlenen cerrahi maskeler satılmaya başlandı. Vatandaşlar cerrahi maskelere, marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden ulaşabiliyor.

BAZI YERLERDE BİR LİRADAN VERMİYORLAR
Tanesi 1 liradan iki kutu maske alan bir vatandaş, “Biraz önce başka bir yere sordum. Bu paraya vermeyeceğini belirtti. Eskisi gibi 150-160 lira istedi. Ben de tek tek dolaştım. Devletin istediği fiyattan veren yerden aldım. Kolay oldu. İkinci yere sordum. İkinci yerden aldım” diye konuştu.

Medikal ürün satıcı esnaf ise “Satışa başladık. Talep henüz çok fazla değil. 50’lik kutu olarak satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



















