0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Temmuz 2021 Perşembe 10:30:00 - Güncelleme:01 Temmuz 2021 Perşembe 10:30:00

HDP'li Erol Katırcıoğlu: CHP ve İYİ Parti Bizimle sözleşme imzalasınlar

‘Cumhurbaşkanı adayına HDP karar verir' HDP'li Erol Katırcıoğlu, CHP ile İP'e “Kimin Cumhurbaşkanı olacağına biz karar veririz” dedi.‘Bizim kimseye körü körüne verecek oyumuz yok' diyen HDP seçmenini ikna etmeleri gerektiğini savunan Katırcıoğlu, bunun için CHP ve İYİ Parti'nin kendileriyle sözleşme imzalaması gerektiğini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, FETÖ medyası Kronos'a konuştu. İttifak ortakları CHP ve İYİ Parti'ye mesaj gönderen Katırcıoğlu, "Kimin Cumhurbaşkanı olacağına biz karar veririz. Bizi yok sayarak artık kimse Türkiye'yi yönetemez" dedi. Seçmenlerinin, "körü körüne kimseye verecek oyumuz yok" dediğini belirten Katırcıoğlu, CHP ile yaptıkları ittifak için de şunları söyledi: "Bizim kendi tabanımızı ikna edebilmek için elimizde bir şey olması lazım. Maalesef CHP bunu iyi kullanamadı. İktidara gelecekler ve problem olmayacak. Böyle bir şey yok. Seni iktidara taşıyacak olanlar da HDP tabanı. Aynı şeyi Meral Akşener'in partisi içinde söyleyebiliriz. Eğer siz gerçek demokratsanız bizimle demokrasiyi konuşun. Biz iktidara gelecek olan iradenin birinci dereceden Kürt sorununu çözmek üzere adım atmasını istiyoruz. Bu bizim olmazsa olmazımız."

'CHP, HDP SAYESİNDE AYAKTA'

PKK elebaşlarından Mustafa Karasu muhalefet partilerinin gücünü HDP'den aldığını ileri sürdü ve halkı ayaklanmaya çağırdı. Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarla HDP'ye kapatma davası arasında bağ kuran Karasu, "CHP'sinden, Saadet Partisi'ne kadar birçok parti ayakta kaldıysa bu HDP'nin direnişiyle oldu. On binler çıksa sokağa bu iktidar bitmiştir" dedi.

Etiketler : PKK elebaşları Mustafa Karasu hdp chp HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX