0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

'İstanbul'da 50 bin gence istihdam fırsatı'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, yaz aylarında gençlere 'kısmi zamanlı' çalışma imkanı getireceklerini söyledi, 'Yani 3-5 saat çalışacak, parasını alacak' açıklamasında bulundu. 

Gençlerin istihdamlarını önemsediklerini belirten AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Mesela şunu söylemek istiyorum, yaz aylarında İstanbul'da en az 50 bin gence belediye olarak kısmi zamanlı çalışma imkanı getireceğiz. Yani 3-5 saat çalışacak, onun karşılığında da parasını alacak hem de vaktini geçirecek” açıklamasında bulundu. 

SOSYAL DESTEK PROJELERİ 

Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Yıldırım, gençlerin çeşitli branşlarda çalışabileceğini dile getirdi. Yıldırım, diğer projelere yönelik şu bilgileri verdi: “İstanbul'da ağırlaşan ekonomik şartlar dolayısıyla bazı toplum kesimlerinin ihtiyaçları var. Mesela emekliler, asgari ücretle geçinenler veya hiçbir geliri olmayanlar. Bunlara ilave sosyal destekler yapacağız yani devletin verdiğinden ayrı. Aslında bu yapılıyor. Şu anda diğer rakip adayın açıkladığı bazı destekler var. İşte sosyal destekler. 'Emeklilere şunu vereceğiz, çalışmayanlara bunu, engellilere bunu' diye. Esasında bunu yıllardan beri hem merkezi hükümet hem de belediyeler uyguluyor.” 

203 BİN KİŞİYE EVDE SAĞLIK  

İstanbul'da büyükşehir belediyesinin sosyal belediyecilik adına 203 bin kişiye evde sağlık hizmeti, 1 milyon 672 bin engelliye seans hizmeti, 105 bin kadına aile sağlığı koruma hizmeti verildiğini ifade eden Yıldırım, 73 bin ihtiyaç sahibi aileye nakdi yardım yapıldığını, 3 bin 260 aileye İstanbul'dan memleketlerine göç etmeleri için destek verildiğini aktardı. Yıldırım, ayrıca 90 bin aileye eğitim desteği, 150 bin aileye de sosyal yardım kartı verildiğini aktararak, “Bunlar sanki yokmuş gibi arkadaş bu vaatleri yapıyor. Bir kere mevcudu bir öğrense iyi olur” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX