0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:27 Ocak 2019 Pazar 08:00:00

Gençlerin eğitim ve ihtiyacına göre askerlik

Milli Savunma Bakanı Akar, “İnşallah ülkemize, gençlerimize hayırlı bir sonucu yakın bir zamanda belirleyeceğiz, herkes müsterih olsun” dedi. 

Kamuoyunda merakla beklenen yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Konu bütün boyutlarıyla çalışılmakta. Bir taraftan ülkemizin güvenliği bağlamında yükümlülük hizmetini diğer taraftan gençlerimizin eğitim ve mesleki ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz” dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Kayseri'de valiliği ziyaret edan Akar, burada yaptığı açıklamada, yeni askerlik sistemiyle ilgili bir takım dedikodular olduğunu belirtti. 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Akar, “Burada benim söyleyeceğim bir tek husus var, bunlar olmuş bitmiş şeyler değil. Bunlar bazı ihtimaller. Bazı olasılıklardan bahsediliyor. Bunların hepsi değerlendiriliyor, ilgili kurumlarımız ve bakanlıklarımızla ayrıntılı bir şekilde çalışılıyor. Öngörülebilir bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bazı hareket tarzlarından bahsediyoruz” diye konuştu. 

ERDOĞAN'A SUNULACAK 

Çalışmalar tamamlandıktan sonra Başkan Erdoğan'a sunulacağını ifade eden Akar, “Cumhurbaşkanımızın incelemesine, değerlendirmesine, onaylamalarına müteakip de işlem ilerlemeye devam edecek. İnşallah ülkemize, milletimize, gençlerimize hayırlı sonucu yakın bir zamanda belirleyeceğiz ve bunu da halkımızla paylaşacağız” açıklamasında bulundu. 

IRAK'IN KUZEYİNDE PKK PROVOKASYONU 

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üst bölgesine PKK terör örgütü provokasyonu sonucu saldırı gerçekleştirildiği, kısmi araç ve malzeme hasarı meydana geldiği bildirildi. Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: “Irak'ın kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provokasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX