0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Ocak 2021 Pazartesi 10:26:00 - Güncelleme:04 Ocak 2021 Pazartesi 10:26:00

Fikri Sağlar'ın başörtüsüne yönelik skandal sözlerine soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı televizyon programında, sarf ettiği sözleri nedeniyle eski CHP Milliletvekili Fikri Sağlar hakkında, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' veya 'Aşağılama' suçundan, re'sen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fikri Sağlar hakkında, "türbanlı hakim" açıklaması nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçundan soruşturma başlattı.

AA'da yer alan haberde başsavcılıktan yapılan açıklamada, Fikri Sağlar'ın 30 Aralık'ta bir televizyon kanalında "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli." şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.

Sağlar'ın bu ifadeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Etiketler : fikri sağlar başörtüsü türban hakim skandal sözler soruşturma
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX