0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Nisan 2017 Çarşamba 14:32:00 - Güncelleme:12 Nisan 2017 Çarşamba 14:38:00

Feyzioğlu'na sert tepki: Yaptığı yasaya aykırı!

Rize Baro Başkanı Avukat Mehmet Çırakoğlu, yazılı açıklama yaparak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu'nun, referanduma karşı "hayır" kampanyası yürüterek yasalara karşı hareket ettiğini belirtti

 Riza Baro Başkanı Çırakoğlu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 
Avukatlar Kanunu'nun 76ıncı maddesinde, barolar avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak meslek düzenini ahlakını saygınlığını hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve koruma amacıyla çalışma yürütür diyor. Barolar kuruluş amacı dışında faaliyet yürütemez. Barolar Birliği Başkanı yasaya aykırı bir iş yapıyor. Sizin göreviniz orada ne? Birlik başkanıysa üyelerinin hakkını koruyacaksın. Hukukçu olarak anayasanın artısı ve eksisini değerlendirebilirisiniz.  Ama bir siyasi parti lideri gibi baroyu siyasete alet edemezsiniz.
 

BİRLİK BAŞKANI KENDİ ALANINDA İŞLERE BAKMALIDIR
 

Feyzioğlunun siyaset yaptığını öne süren Çırakoğlu, Çıkıp bir siyasetçi gibi hayır diyor. Bu meslek grubu kanunlarla düzen altına alınmıştır. Bu durum meslek grubunu itibarsızlaştırılıyor. Birlik başkanı, hayır için gittiği bir köy kahvehanesine alınmadı. Barolar Birliği başkanının bu duruma düşmesi kabul edilemez. Siz siyaset mi yapacaksınız, bu hakkınız var. Bir parti lideri gibi muhalefet yapacaksanız benim üyelerimin ve benim aidatlarımla bunu yapamazsınız. Bir siyasi partinin desteği ile bunu yapıyorsanız o baştan yanlış. Kanun buna cevaz vermez. Cebinizden yapabilirsiniz. Birliği siyasete alet edemezsiniz. Birlik başkanı kendi alanında işlerine bakmalıdır ve siyaset yapılmamalıdır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX