0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Kasım 2017 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:24 Kasım 2017 Cuma 00:57:00

FETÖ'yle bağını itiraf etti

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin uydurma suçlarla yargıladığı Rıza Sarraf davasına sahip çıktı. ABD'nin Türkiye'yi yargılayabileceğini söyleyecek kadar ileri giden Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün argümanlarıyla davayı meşrulaştırmaya çalıştı.

FETÖ elebaşını iade etmeyen, Suriye’de PKK/PYD’yi koruyup kollayan ABD, Türkiye’nin dik duruşu ve kırmızı çizgilerinden taviz vermemesi nedeniyle, 15 Temmuz darbe girişimini tezgâhladı. ABD, kuklası FETÖ’yü kullandığı hain girişimde hezimete uğrayınca bu kez Rıza Sarraf bahanesiyle 17-25 Aralık kumpasına sarıldı. Tarihte görülmemiş bir hukuk skandalına imza atarak “ABD'yi dolandırma, İran'a karşı uygulanan yaptırımları delme” gibi Türkiye’yi hiç bağlamayan uydurma suçlardan Rıza Sarraf’ı yargılamaya kalktı. 

Türk ekonomisini çökertmek için yeniden ısıtılan bu kumpasın sözde delilleri ise kaçak FETÖ’cülerin götürdüğü montaj tape’ler oldu. 

DEFALARCA HUKUKU ÇİĞNEDİ

17-25 Aralık kumpasının sahte belgelerini hukuku hiçe sayarak grup toplantılarında dinleten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada, Sarraf’ın rüşvet verip yolsuzluk yaptığını söyleyerek FETÖ'nün uydurma argümanlarına sahip çıktı. Kılıçdaroğlu bu açıklamasıyla, davaya konu olan FETÖ’nün montaj delillerini de meşru gösterme çabasına girişti. 

TAHAMMÜL EDEMİYOR 

Başbakan Binali Yıldırım’ın bu kumpası bozmak için yaptığı girişimlerden ve açıklamalardan bile rahatsızlık duyan Kılıçdaroğlu, “Bunu bir Türkiye meselesi haline getirmek, bir milli mesele haline getirmek doğru değil” diyerek davayı önemsizleştirmeye de çalıştı. Başbakan Yıldırım dün yaptığı açıklamada, Sarraf davasını işaret ederek, “Bu Türkiye'nin ilişkilerini küresel ölçekte etkiliyor” demişti. 

Tezgâhı birlikte kurmuşlardı

17-25 Aralık kumpasını diline dolayan Kılıçdaroğlu, 18 Mayıs 2015’te Fetullahçı Terör Örgütü’nün gazetesi Zaman’a giderek, Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’yla bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından gazeteye özel bir röportaj da vermişti. CHP milletvekili Enis Berberoğlu, o görüşmeden 9 gün sonra, 27 Mayıs’ta eski Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar’a MİT kumpasının görüntülerini ulaştırmıştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX