0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Kasım 2017 Pazartesi 13:20:00 - Güncelleme:27 Kasım 2017 Pazartesi 14:26:00

FETÖ'nün kasası Memduh Çıkmaz yakalandı

FETÖ üyesi Memduh Çıkmaz Sudan'da Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla ele geçirildi. İş adamı Memduh Çıkmaz, Sudan'dan Türkiye'ye getirildi. Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi'nin (NISS) ortak operasyonuyla bir süre önce, gizlendiği evinde gözaltına alınarak sorgulandı. Çıkmaz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticiliği"nden yakalama kararı bulunuyordu.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "para kasası" olarak anılan iş adamı Memduh Çıkmaz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla Sudan'dan Türkiye'ye getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ'nün yurt dışında bulunan ve Türkiye'den kaçan mensupları için özel ekip oluşturan MİT, Çıkmaz'ın Sudan'daki yerini iki ay önce saptadı. Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi'nin (NISS) ortak operasyonuyla bir süre önce, gizlendiği evinde gözaltına alınarak sorgulandı. MİT'in özel ekibi, Çıkmaz'ı Sudan'da işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından sabah saatlerinde Türkiye'ye getirdi.

Memduh Çıkmaz MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi

Memleketi Çorum'da petrol istasyonları ve tuğla fabrikası bulunan Çıkmaz, FETÖ'nün "para kasası" işlevi gören etkin isimlerinden biri olarak biliniyordu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "yurt dışına kaçış" talimatının ardından Çıkmaz da ocak 2016'da Sudan'a kaçmıştı.

Memduh Çıkmaz FETÖ'nün kasası Sudan'da ele geçirildi

Çıkmaz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticiliği"nden yakalama kararı bulunuyordu.

Güvenlik kaynakları, Çorum'daki iş adamlarından FETÖ için "öşür" adı altında haraç topladığı belirlenen Çıkmaz'ın Sudan üzerinden de FETÖ'ye milyonlarca dolar kaynak aktardığının tespit edildiğini bildirdi. AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX