0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Nisan 2017 Salı 17:34:00 - Güncelleme:04 Nisan 2017 Salı 17:35:00

FETÖ'cü Adil Öksüz'le irtibatlı olan 6 kişi tutuklandı

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda yakalanan ve aralarında örgütün firari sözde "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz ile bir irtibatı olduğu öne sürülen Kemal G'nin de bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

FETÖ/PDY'ye yönelik Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin ortaya çıkartılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bu çerçevede kentte bir süre önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve kendisine ait cep telefonunda örgütün gizli haberleşme uygulaması "ByLock" dışında yeni kullanılmaya başlanan "Coco" adlı uygulama saptanan Kemal G'nin de aralarında olduğu 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 

Sağlık kontrolü sonrası Erzurum Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. 

 

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX