0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Kasım 2017 Pazartesi 19:02:00 - Güncelleme:27 Kasım 2017 Pazartesi 20:17:00

FETÖ sanığına hakimden ''tekel bayisi'' tepkisi

FETÖ sanığının "sohbete tekel bayisinden aranılarak çağrılıyorduk" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Sohbete, Kur'an'a gidiyordum diyorsun ama tekel bayiden neden arandığını bile sorgulamıyorsun" diyerek tepki gösterdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik 65’i tutuklu 129 sanığın, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu 12 sanık ile tutuksuz 8 sanık ve avukatları katıldı. Diğer tutuklu sanıklar, salonun fiziki şartlarının yetersiz oluşundan dolayı 5 gün boyunca sürecek olan duruşmalara savunmalarını alınmak üzere grup grup çağrılacak.

Duruşma yoklama işlemlerinin başlamasının ardından sanıkların savunmasının alınmasıyla başladı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen sanık A.E savunmasında, örgütün toplantılarına gittiğini, şifreli mesajlaşma programı olan ByLock programını indirdiğini, kendisinden himmet istendiğini, örgütün evlerine giden ve toplantılarına katılanların isimlerini verdi.

Sanık A.E, örgütün toplantılarına ''Sohbet ve Kuran için gittiğini'' anlatarak, 25 Aralık olaylarından sonra ailesinin kendisini artık gitmemesi gerektiği için uyardığını söyledi. ''Lanet olsun ki arkadaş hatırını kıramadan bu toplantılarına gittim. Bunların terör örgütü olduğunu bilseydim gitmezdim. Bir dönem Mecidiköy'deki bir eve gittik. Sohbetlerden önce telefonlarımızı alıyorlardı, telefon ile içeri giremiyorduk. Bazılarının isimlerini farklı biliyorduk dava açılınca gerçek isimlerini öğrendik. Benden himmet istediler ancak yeni evlendiğim için veremedim. Evlenmeden önce de maaşımı aileme verdiğim için himmet vermemiştim. ByLock programını da indirdim.'' dedi.

Örgüt toplantılarına kimin veya kimlerin çağırdığı sorusuna sanık A.E, zaman zaman çağıran isimlerin değiştiğini belirterek, ''Tekel bayisinden de arandım'' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Fikret Demir, ''Kur'an'a, sohbete gidiyordum diyorsun ama tekel bayiden neden arandığını bile sorgulamıyorsun.'' diyerek tepki gösterdi. Bir sanığın avukatının da mahkeme başkanının tepkisine itiraz etmesi üzerine Başkan Demir, ''Kur'an'a inanan, sohbetle işi olan biri, tekelden alışveriş yapmaz'' dedi.

Sanık A.E, başkanın tepkisine sessiz kalarak, savunmasındaki beyanların samimi olduğunu ifade ederek, beraatini mahkeme aksi kanaatte ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

Duruşma sanık savunmalarıyla devam ediyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün adliye yapılanmasına ilişkin 65'i tutuklu, 129 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, 103 zabıt katibi, 8 mübaşir, 2 bilgisayar işletmeni, 3 yazı işleri müdürü, 2 icra müdürü, 2 teknisyen, 2 öğretmen, 3 hemşire, 1 bilgisayar mühendisi, 2 özel sektör çalışanı ve 1 ev hanımı sanık sıfatıyla yer alıyor. İddianamede ayrıca, 122 sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock-Eagle'' kullandığı, bunlardan 117'sinin adliye personeli olduğu belirtiliyor.​

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX