0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Nisan 2019 Cuma 11:11:00 - Güncelleme:05 Nisan 2019 Cuma 12:10:00

Fark düşünce İmamoğlu Anıtkabir'den Eyüp Sultan'a U dönüşü yaptı

CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile arasındaki fark 29 binlerdeyken kurallara aykırı bir şekilde CHP'li heyetin arasında sızıp Anıtkabir'deki Özel Defter'e İBB sıfatıyla imza atarak gövde gösterisi yapmıştı. Yeniden sayım kararıyla fark 18 binlere düşünce Eyüp Sultan Camiine koştu. Geçersiz oyların tekrar sayımı hakkında bilgi veren İmamoğlu "Şu anki fark 18 bin 742" ifadelerini kullandı.

(gunes.com / Haber Merkezi)

CHP'li Ekrem İmamoğlu henüz mazbatasını almadan bir telaş içinde kendisini belediye başkanı ilan etmesi şahsında ve seçimler hakkında şüpheleri arttırmıştı.

YAVAŞ DÖN İMAMOĞLU BİR YERİNİ İNCİTECEKSİN

Seçim itirazlarını gelenek haline getiren CHP'nin bu seçimlerdeki tutumu hayretle karşılandı. AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na itirazları sonucu belirli ilçelerde yapılan tekrar sayımlarda fark 18 binlere kadar geriledi. YSK'dan ilk açıklama geldiğinde soluğu organize hazırlanmış ve yönergelere uymayan ayak oyunuyla Anıtkabir'de alan İmamoğlu, fark 29 binden 18 binlere gerileyince Eyüp Sultan'a koştu. İmamoğlu, kendisini destekleyen karanlık haber sitesi Odatv'de yayımlanan yüksek çözünürlüklü fotoğrafı hakkında Eyüp Sultan Camiine gizli gittiğini iddia ederek kendisiyle çelişmişti.

İmamoğlu'nun YSK tarafından başkanlığı tescillenmeden Antıkabir Özel Defteri'ne İstanbul Belediye Başkanı ünvanıyla yazı yazması, şaibeli seçimleri meşrulaştırmaya dönük olarak yorumlanmıştı. Siyaset mühendisliğine soyunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, algı çalışması büyük tepki görmüş ve elinde patlamıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX