0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ocak 2018 Cuma 14:27:00 - Güncelleme:26 Ocak 2018 Cuma 15:31:00

Erdoğan'ın övdüğü isim: Dik duruşundan dolayı teşekkür ederim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Zeytin Dalı Harekatı’na destek veren Azerbaycan delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Zeytin Dalı Harekatı’na destek veren Azerbaycan delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov'a teşekkür etti.

Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) Zeytin Dalı harekâtına destek vermiş, konuşmasını "Yaşasın bir millet, iki devlet" diye paylaşmıştı.

Bugün partisinin Genişletilmiş il Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seyidov'a teşekkür etti. Erdoğan şöyle dedi:

"Türkiye'nin Afrin'deki operasyonu sadece terör örgütlerine, teröristlere yöneliktir. Avrupa Parlamentosu'nda hareketi istila olarak göstermek isteyenlere söylüyorum. Gidin önce, Libya'da, Ruanda'da, Mali'de arayın. Hiçbir zaman Türk milleti, müstevli olarak hareket etmemiştir. Azeri vekil Seyidov kardeşime de dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum."

Azeri vekilden Türkiye'ye destek

Azerbaycan’ın Avrupa Konseyi delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermiş, konuşmasını “Yaşasın bir millet, iki devlet” diye paylaşmıştı.

İşte Azeri vekilin konuşmasından satırbaşları;

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) bazı meclis üyelerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı 'istila' şeklinde tanımlanması önerisine Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi delegasyon başkanı Samad Seyidov itiraz etti. Çok tuhaf yaklaşımlar gördüğünü dile getiren Seyidov, şunları dile getirdi:

Bugün terörden neler çektiğimizi biliyoruz. Sadece Türkiye değil, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Azerbaycan… Terör, Avrupa sınırında bir kanserdir. Ve bir ülke, bu hastalığı engellemek için elinden geleni yapıyorsa, biz bu ülkenin müdahalesine raporumuzda 'istila' veya 'müdahale' diyemeyiz.

Türkiye'nin yaptığının iki terör örgütü olan DEAŞ ve PKK ile mücadele olduğunu söyleyen Seyidov, "Bunlar Avrupa insanlık için büyük tehditlerdir. Türkiye de bu tehdidi bertaraf etmek için harekete geçmiştir. Hayır bayanlar baylar, bu harekata istila denemez. Türkiye'nin bugün desteğimize ihtiyacı var. Terörle baş etmenin tek yolu budur ve Türkiye'nin bunu başaracağını umuyorum." şeklinde konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX