0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:27 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Milletten özür dile

Başkan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, 'Külliye'ye giden CHP'li' yalanıyla ilgili Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. "Ülke gündemini meşgul ettikleri için milletimizden özür dilemelidir" dedi.

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerini sert sözlerle eleştirdi. “Külliye'ye giden CHP'li” yalanına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Hiçbir CHP'liye genel başkan olması gerektiği yönünde telkinde bulunmadım çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz. CHP'nin başında kimin olduğundan bize ne? Konu CHP Genel Merkezi'ni, CHP delegelerini, CHP'ye oy verenleri alakadar eder” ifadelerini kullandı. 

İDDİANIN ÜZERİNE TÜY DİKTİ

Olmayan görüşmeyi ve olmayan bir konuşmayı ortaya atan gazeteciyi, siciline binaen bir parça mazur görmenin mümkün olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Nitekim bugünkü yazısında galiba özür diliyor, bizden de dilemiş, teşekkür ederiz. Peki, bu iddianın üzerine 'doğrudur' diyerek adeta tüy diken genel başkanı ne yapacağız? İddia öyle saçmaydı ki, ilk duyduğumda cevap vermeyi kendime zul addettim. 

SEVİYEYİ İYİCE DÜŞÜRDÜ

Konuyla ilgili açıklamayı da arkadaşlarımıza yaptırdım. Buna rağmen CHP Genel Başkanı televizyonda milletin gözünün içine baka baka 'Herkes konuşuyor, Erdoğan niye konuşmuyor' diyecek kadar seviyeyi düşürdü.” 

KOMPLO TEORİLERİ GİBİ 

Meselenin dallanıp budaklanması üzerine “Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum” diyerek, iddiayı yalanladığını anımsatan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Buna rağmen kendisi çıkıp delikanlıca 'hata ettim, özür dilerim' diyemedi. İddianın sahibi, iddiaya konu kişi, iddiayı doğrulayan belli değil. En sonunda işi 'yandı bitti kül oldu'ya getirdiler. Maalesef günlerdir televizyon film ve dizilerindeki taht oyunlarını, güç savaşlarını, iktidar kavgalarını, komplo teorilerini gölgede bırakan bir oyun seyrediyoruz. Kendi entrikaları içinde boğulanların yolu açık olsun. 

CHP'NİN ORTA OYUNU BİTTİ 

Onurlu bir siyasetçinin yapacağı iş, gelinen noktada, önce bizden, sonra itham ettikleri kişilerden özür dilemek olmalıdır. En başta da yalanla, iftirayla, karalamayla, altı boş iddialarla, içi boş ithamlarla, alavera dalavera siyasetiyle ülkemizi meşgul ettikleri için milletimizden özür dilemeleridir. CHP kendi kendine bir orta oyunu oynadı ve artık bitti.” 

ŞİZOFRENİK VAKALAR TEMİZLENMELİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, AK Partili Özlem Zengin'e yönelik sözlerini hatırlatan Başkan Erdoğan: “Önce bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım. Bunun adımlarını atmak lazım. Bu şizofrenik vakalardan parlamentomuzu temizleyemezsek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu parlamentosuna yazık olur” uyarısında bulundu.

Bozdoğan füzesinin fırlatma rampasından yapılan atışları başarıyla gerçekleştirildi. Bozdoğan ikinci aşamada uçaktan atış testine tabi tutulacak.

2020'DE ENVANTERE GİRECEK

Erdoğan, Götug Projesi'nin bir ürünü olan Bozdoğan füzesinin, uçaktan testlerinin tamamlanmasının ardından TSK'ya teslim edileceğini söyledi. 

AK Parti grup toplantısında savunma sanayiine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Erdoğan havadan havaya kulanılan milli füze müjdesi verdi. Erdoğan, “2013'ten beri üzerinde çalışılan Göktuğ Projesi'nin bir ürünü olan Bozdoğan füzesi, uçaktan test atışlarının da tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girecek” dedi. 

SERİ ÜRETİME BAŞLANACAK

Milyonlarca dolar maliyetle dışarıdan alınan havadan havaya füzelerin, yerli ve milli muadillerinin seri üretimi için gün saydıklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Savaş uçaklarımıza entegre edilecek havadan havaya füzemiz Bozdoğan, fırlatma rampasından yapılan güdümlü atışlarda tam isabet sağladı. Ses hızının çok üstünde uçan ve yüksek manevra yeteneğine sahip bu füzemizin uçaktan atışlı testleri de önümüzdeki yıl yapılacak. Dünyada yalnızca 9 ülkenin ürettiği havadan havaya füzemiz, Milli Muharip Uçağımıza ve F-16 savaş uçaklarımıza monte edilecek. 

YERLİ VE MİLLİ SİLAHLAR 

Böylece savaş uçaklarımızda kullandığımız hava-yer silahlarına ek olarak, havadan-havaya silahlarımız da yerli ve milli olacak. Milli gemimizden ilk defa milli füze atışı gerçekleştirdik. Roketsan tarafından geliştirilip üretilen ilk milli deniz seyir füzemiz ATMACA, TCG Kınalıada gemisinden başarıyla fırlatıldı. Bu füzemiz de inşallah önümüzdeki yıl envantere giriyor.” 

TÜRK LİRASINA DÖNELİM ÇAĞRISI

Ekonomideki toparlanma sürecinin tüm hızıyla sürdüğünü bildiren Erdoğan, “Ama yalan bunlarda bol. Toparlanırken, bunlar hâlâ 'battık, bittik' gibi ifadeler kullanıyorlar. Açıklanan her veri bu gerçeği doğruluyor” diyerek CHP'nin tavrına tepki gösterdi. Erdoğan, “Bırakın doları moları; paramıza, Türk lirasına dönelim. Türk lirası artık kaybettirmiyor. Milliliğimizi, yerliliğimizi burada da gösterelim” ifadelerini kullandı. 

BORSA 18 AYIN ZİRVESİNDE 

Erdoğan, konuşmasında şu örnekleri verdi: “Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.7 arttı. Borsa 106 bin puanın üzerine çıkarak, 18 ayın zirvesini gördü. Ben bununla tatmin olmuyorum. Göreve geldiğimizde borsa 11 bin filandı. Başbakanlığım dönemimde biz, 135 bine çıktık. Şimdi düşmüştük, tekrar toparlanmaya başladı. Allah'ın izniyle bunu yine yakalayacağız. OECD, Türkiye'nin bu yıl için büyüme tahmini eksi yüzde 0.3'ten artı yüzde 0.3'e, 2020 beklentisini de yüzde 1.6'dan yüzde 3'e, yukarı yönde revize etmiş durumdadır. Tüketici güven endeksi, kasımda bir önceki aya göre yüzde 5.2 oranında arttı.”

RESULAYN VE TEL ABYAD MGK GÜNDEMİNDE

Milli Güvenlik Kurulu'nun dünkü toplantısında, güvenli bölgede atılacak adımlar görüşüldü. 

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) kasım ayı toplantısı, dün Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin bütün yönleriyle ele alındığı MGK’nın ana gündemini, Suriye’deki gelişmeler oluşturdu. Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından yapılan MGK toplantısında, harekâtın sonuçlarının yanı sıra sahadaki son durum ele alındı. 

DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Resulayn ve Tel Abyad’da hayatın normale dönmesi için yapılan çalışmalar, terör örgütü YPG/PKK tarafından yapılan saldırı ve tacizler, Rusya ile sürdürülen ortak devriyeler ve YPG/PKK’nın bölgeden geri çekilme durumu değerlendirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, son gelişmelerle ilgili Kurul'u bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca, test faaliyetlerinin start aldığı S-400 hava savunma sistemleri masaya getirildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX