0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Haziran 2019 Perşembe 18:10:00 - Güncelleme:27 Haziran 2019 Perşembe 18:38:00

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu için Saraçhane'de devir teslim töreni yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile eşi ve oğlu eşlik etti... Devir teslim töreni ise Saraçhane'de saat 18:30'da gerçekleşti.

3 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminde yüzde 54.21 oy alarak başkan seçilen Ekrem İmamoğlu bugün göreve başlıyor. Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu için Saraçhane'de devir teslim töreni yapıldı. İmamoğlu, görevi İstanbul valisi Ali Yerlikaya'dan devraldı.
 
Yerlikaya: Görevimi şimdi Sayın İmamoğlu'na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.
 
İmamoğlu ise şunları söyledi:
 
"Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. İBB'nin mührünü devraldım. Elbette ki böyle kadim bir kentte belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyordur. Bu şehrin maneviyatına, geçmişten bugüne hizmet görmüş tüm alanlarına sahip çıkacak, yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı istiyorum. İstanbul'umuzun çok şeye ihtiyacı var, Allah mahçup etmesin."

MAZBATASINI ALDI

İmamoğlu, önce İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını almak üzere 17.00 sıralarında İstanbul Adliyesi'ne gelip mazbatasını aldı.

Mazbatasını teslim alan İmamoğlu, Saraçhane'deki belediye binasına geçti.

DEVİR TESLİM TÖRENİ 18:30'DA YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı devir-teslim töreni saat 18.30'da yapıldı.

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbulluları törene davet etmişti.

(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX