0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2020 Pazartesi 09:41:00 - Güncelleme:20 Ocak 2020 Pazartesi 09:47:00

Siri’nin "İsrail Cumhurbaşkanı kimdir?" sorusuna verdiği yanıt ortalığı karıştırdı

Apple’ın sesli asistanı Siri, kendisine yöneltilen "İsrail’in cumhurbaşkanı kimdir?" sorusuna, "Siyonist işgalci devletin cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’dir." diye cevap verdi. Konuyla ilgili kayıtlar sosyal medyada dolaşıma girince Apple harekete geçmek durumunda kaldı.

TM Dijital Haber Merkezi

Teknoloji devi Apple’ın sesli asistanı Siri, bir kullanıcının kendisine yönelttiği “İsrail’in cumhurbaşkanı kimdir?” sorusuna verdiği yanıt, şirketin başını ağrıttı.

Sosyal medyada dolaşıma giren videolarda, Siri’nin bu soruya, “Siyonist işgalci devletin cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’dir.” yanıtını verdiği anlaşıldı.

Kimi sosyal medya kullanıcıları Apple’a kin kusarken, kimileri ise Apple’ın bu tarz sorularda kaynak olarak kullandığı Vikipedi’yi suçladı.

Olayın büyümesinin ardından harekete geçen Apple, kısa süren sonra Siri'nin bu soruya "İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'dir." diye yanıt vermesini sağladı

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX