0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Nisan 2017 Pazar 11:30:00 - Güncelleme:16 Nisan 2017 Pazar 15:54:00

Diyarbakır'da sandıkların önündeki kavgaya silah karıştı: 3 kişi öldü

Diyarbakır'da silahlı kavga! Çermik İlçesi'ne bağlı Yabanardı Köyü'nde siçim sandıklarının kurulduğu köy okulunun bahçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü.

 

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yabanardı köyünde sandıkların kurulduğu köy okulunun bahçesinde akraba iki grup arasında henüz tespit edilemeyen bir nedenle kavga çıkmıştı. Kavgada, Abdülrezzak Yıldız ve oğlu Şehmus Yıldız hayatını kaybederken, İdris Yıldız ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi yaralanmıştı. Siverek Devlet Hastanesine sevk edilen ve durumu ağır olan yaralılardan İdris Yıldız yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili M.Y ile T.Y. gözaltına alındı.

 

3 KİŞİ ÖLDÜ

Çermik'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yabanardı Köyü'nde seçim sandıklarının kurulduğu köy okulunun bahçesinde sabah saatlerinde iki grup arasında belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Silahların da kullanıldığı kavgada ilk belirlemelere 3 kişi öldü. Köyde güvenlik önlemi alan Jandarma kavgaya müdahale edip olay ile ilgili soruşturma başlattı

 

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaklaşık 2 bin 199 kamerayla Türkiye'de seçimin nasıl gittiğini ve güvenliğin hangi aşamada olduğunu ekran üzerinden takip ettiklerini bildirdi. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İstihbarat Değerlendirme, Analiz ve Koordinasyon Merkezi'ndeki ekranlardan seçim güvenliğine ilişkin çalışmaları izleyen ve yetkililerden bilgi alan Soylu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt genelinde huzur ve asayişin sağlanması için gereken tedbirleri aldıklarını belirtti.

 

Soylu, "Yaklaşık 2 bin 199 kamerayla Türkiye'de seçimlerin nasıl gittiğini ve güvenliğin hangi aşamada olduğunu ekran üzerinden takip ediyoruz." dedi. 

 

İki helikopterin de ayrıca havadan güvenlik sağladığını ve 7 ilde helikopterlerin hazır beklediğini vurgulayan Soylu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde bazı yerlerde sandıkların da helikopterlerle taşındığını anlattı.

 

Soylu, hem seçim anında hem de seçim bittikten sonraki süreçte valilikler ve kolluk kuvvetleriyle gelişmeleri değerlendirme halinde olacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

 

DİYARBAKIR'DA OKULDAKİ SİLAHLI KAVGA

"Şu ana kadar bir iki yerde, özellikle Güneydoğu'da iki yaralamalı, bir de iki vefat içeren iki önemli silahlı olay söz konusu oldu. Onlar da bu seçim tartışmalarından kaynaklandı. Birisi, toplu bir şekilde oy kullanmak isteyenlere müdahale etti oradaki vatandaş, o arada bir çatışma çıktı. Diğerinde de yine buna benzer bir olay söz konusu oldu. Onun dışında birtakım asayiş olayları var. Bu asayiş olaylarına da bakılıyor. Yani seçim içi, seçim dışı bütün olayların analizini burada değerlendiriyoruz. Bu merkezde Ulaştırma Bakanlığımızdan bir arkadaş var, Enerji Bakanlığımızdan da arkadaşlar var. Onlar da kendi merkezlerinde çalışıyorlar ama buradan da olaylarla ilgili değerlendirmeler karşılıklı olarak bu merkez içerisinde gerçekleştiriliyor."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX