0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Nisan 2017 Cumartesi 15:10:00 - Güncelleme:01 Nisan 2017 Cumartesi 15:21:00

Diyarbakır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor! Uluslararası ajans bu fotoğrafları dünyaya geçti

Saat 16.00'daki toplu açılış töreni için tüm hazırlıklar bitirildi, Reuters haber ajansı kentten çarpıcı kareleri dünyaya servis etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağı asılan bir binanın önünde yürüyen kadınların yer aldığı fotoğraf, dikkat çekiyor. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte bazı caddeler kapatıldı, polis helikopterleri gökyüzünde uçuyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünDiyarbakır'da toplu açılış törenine katılacak ve Valilik önündeki kalabalığa seslenecek. Saat 16.00'da başlayacak program için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini uluslararası haber ajansları da takip ediyor. Reuters haber ajansı, bugün Sabah kentten bir fotoğraf geçti.

 

Erdoğan ve Türk bayrağı asılan bir binanın önünde yürüyen kadınların yer aldığı kare, dünyaya servis edildi.

 

Hoşgeldin mesajları

Diyarbakır'da ana yollara da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri ve Türk bayrakları asıldı. Kentin birçok yerindeki pankartlarda ise, 'Diyarbekir'e hoşgeldiniz', 'Bizler 15 Temmuz nöbetçileri, 16 Nisan evetçileriz' gibi ifadeler var.

 

'Eya' önünde fotoğraf çekilmek istedi

BBC, bugün Diyarbakır'dan geçtiği haberde, afiş ve pankartlarda AK Parti'nin diğer partilere göre açık ara önde olduğunu bildiriyor.  Şehrin hakim rengi, mavi, beyaz, turuncu ve kırmızı. Halihazırda 'Evet' müziklerinin yükseldiği otobüslerin görünürlüğü de, CHP ve HDP'nin otobüslerinden daha fazla. BBC muhabirine göre, 'evet' kampanyasında hedef kararsız seçmenlerin oyunu almak.



Hani ilçesinden Diyarbakır merkeze gelen İbrahim Halil Dalbudak, Zaza olduğunu belirterek BBC muhabirinden özellikle Zazaca evet anlamındaki 'Eya' kelimesi önünde fotoğrafını çekmesini istiyor. Heyecanla 'Türkiye'nin eski gücüne kavuşması için, bütün Avrupa ve dünyaya adalet yayılabilmesi için' evet oyunu kullanacağını söylüyor.

 

Üniversite öğrencisi arkadaşı Mücahit Yalçın ise, geçmişte yaşanılanların tekrarlanmaması için 'evet' demeyi uygun gördüğünü ifade ediyor.

 

 

Helikopterler uçuyor

Doğan Haber Ajansı, kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını bildiriyor. Diyarbakır'a çevre illerden takviye polis birlikleri geldi, Erdoğan'ın geçiş yapacağı yollarda belirli aralıklara ekipler konuşlandırıldı ve kontrol noktaları oluşturuldu. Bazı caddelerin trafiğe kapatıldığı kentte, polis helikopteri de gökyüzünde uçuyor.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX