0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ağustos 2020 Cumartesi 10:27:00 - Güncelleme:15 Ağustos 2020 Cumartesi 10:47:00

Dışişleri'nden AB'ye Doğu Akdeniz tepkisi

Kaynak: Akşam

ABONE OL

Avrupa Birliği'nin çağrısına sert tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin diyalog ve müzakereden yana olduğunun altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığından, "Türkiye, diyalog ve müzakereden yanadır. AB'nin çağrısı Doğu Akdeniz'de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara olmalıdır. Türkiye, meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır" açıklaması yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısının ardından yapılan diyalog çağrısına yanıt verildi.

Dışişleri'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye diyalog ve müzakereden yanadır. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB’nin çağrısı Türkiye’ye değil, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX