0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ekim 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:12 Ekim 2018 Cuma 00:00:00

DEAŞ'a lojistik darbe

Örgütünün sözde Türkiye göç ve lojistik sorumlusu Abu Jafer'in kardeşleri ve akrabaları Kayseri'de yakalandı. 

Kayseri polisi tarafından farklı adreslere düzenlenen operasyonda, aralarında Abu Jafer'in kardeşleri ve akrabalarının da bulunduğu Rusya uyruklu Rashid Enıkeev ve Elena Rakhmanova, Suriyeli Mahmud Şeyh Muhammed, Sümeyye Şeyh Muhammed, Ahmad Alakel ve Minah Mohammed Al Ali ile Mısırlı Neda Ahmed M. gözaltına alındı. 

ULUSLARARASI TERÖRİZM 

Zanlıların ikametlerindeki aramada, çok sayıda sahte pasaport, dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerden Rashid Enıkeev'in, uluslararası terörizm suçundan arandığı, halen DEAŞ içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgüt içinde kullanılan gizli haberleşme ağı üzerinden örgüt mensuplarına talimat verdiği, ölen DEAŞ üyelerinin eşlerini kaçak yollarla Suriye'den Türkiye'ye getirdiği belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve Kayseri Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX