0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mart 2019 Pazartesi 17:36:00 - Güncelleme:25 Mart 2019 Pazartesi 18:33:00

Başkan Erdoğan: Okullarımızı, camilerimizi yakan, yıkan alçakları beraberce hezimete uğratacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisince Muş'ta düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Okullarımızı, camilerimizi yakan, yıkan alçakları beraberce hezimete uğratacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Muş'ta düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Muş, yolu yokuş, gülü çemen olan Muş. Anadolu'nun incisi, gönlümüzün birincisi Muş. 1071'de Anadolu'nun kapılarını İslâm'a açana Muş. Sultan Alparslan'ın, Yavuz Sultan Selim'in emaneti Muş. Bugün sizleri selamların en güzeliyle selamlıyorum Muş. Bin yıl önce Anadolu'nun kilidini açan Malazgirt'i selamlıyorum. Muş'u ve sizleri çok özledim. Aramızdaki şu muhabbeti, şu sevdayı anlatmaya inanın kelimeler yetmez. Muş'un her bir ilçesinin tadı ayrıdır, güzelliği apayrıdır. Muş merkezin çortisinin, kerem dolmasının dadı neyse Hasköy'ün porniki, Korkut'un elizesi, Varto'nun patilesi, Malazgirt'in helimaşı, Bulanık'ın koyun kavurması da aynı güzelliktedir.

MUŞ'UN HANIMLARI BU SEÇİMDE BU İŞİN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Tam 40 yıldır yaradılanı yaradantan ötürü seviyoruz diyoruz. Tam 17 yıldır ahzeni takvime hayran olmuşuz, hayranıyız. Müştak Babalar gibi bu milletin kardeşliği için çalışıyoruz. Allah'ın izniyle Malazgirt'ten tutun da merkeze kadar, ilçelerimiz dahil, inanıyorum ki, eyvallah bu seçimde Muş'un hanımları bu işin kaderini belirleyecek. Beyler kıskanmayın, inanıyorsunuz değil mi buna? Çünkü kale içeriden fethedilir. Kalenin içinde hanımlar var.

MUŞ YARALARINI KISA ZAMANDA SARMAYI BAŞARMIŞTIR

Kütahya, İzmir, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep gibi Muş da işgalin ne demek olduğunu çok iyi bilir. Şu güzelliğe bak, şu muhteşem duruma bak. Bu rahmete, bu yağmura rağmen yol boyunca binlerce Muşlu kardeşimi gördüm. Şimdi burada sizleri aynı şekilde görüyorum. Bir dağılma yok. Yine birlikte ve iç içesiniz. Allah sizlerden razı olsun. Ağrı'dan size kucak dolusu selamlar getirdim. İnşallah Pazar günü sizler yeni bir tarih yazacaksınız. Tüm hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşıyor muyuz? Gençler dolaşıyor muyuz? Muş 1. Dünya Savaşı'nda Rus ve Ermeni çeteleri saldırılarında büyük yıkımlar ve zulümler yaşamıştır. Kenetlenerek işgalin yaralarını kısa zamanda sarmayı başarmıştır.

BİRİLERİ KUR MANİPÜLASYONUYLA TÜRKİYE'NİN ŞAHLANIŞINI DURDURMAYA ÇALIŞIYOR

Birileri kur manipülasyonuyla Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya çalışıyor. Mertçe karşımıza çıkamadıkları için mesajlarını ya Pensilvanya'dan, ya Kandil'den, Ya AP'den veriyor, mesajlarını piyonları aracılığıyla gönderiyor, biz de cevabımızı Muş'tan Rabiamızla veriyoruz. Rabbim ülkemizin tökezlemesini, milletimizin zayıf düşmesini bekleyenlere fırsat vermesin.

'BERABERCE HEZİMETE UĞRATACAĞIZ'

Bir asır önce bu toprakları kanımızla yeniden vatanımız kılmışsak bugün de bölücü heveslilerine aynı şekilde karşı çıkıyoruz. PKK terör örgütüne ve onun desteklediği siyasi partinin uzantılarına bu topraklarda yer olmadığını 31 Mart'ta göstereceğiz. Güneydoğu'da binaların altında tünelleri açanlar, hizmet için yoklar, bunlar yıkmak için varlar. Bunlar 14-15 yaşındaki sabileri analarından koparıp Kandil'e kaçıranlar değil mi? Okullarımızı, camilerimizi yakan, yıkan alçakları beraberce hezimete uğratacağız.

'BUNLARA ŞÖYLE BİR OSMANLI TOKADI YAKIŞMAZ MI?'

34 yıldır Kürt kardeşlerimizin canından beslenen canilere bu topraklarda yer olmadığını göstereceğinize inanıyorum. Bunlara şöyle bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı? Yüz yıl önce bu topraklarda verilen mücadeleyle bizim verdiğimiz mücadelenin hiçbir farkı yoktur.

Birileri kur manipülasyonuyla Türkiyenin şahlanışını durdurmaya çalışıyor. Birileri hala göğü delen minarelerimize ezanımıza tahammül edemiyor.

'MERTÇE KARŞIMIZA ÇIKAMIYORLAR'

Mertçe karşımıza çıkmadıkları için mesajlarını Suriye'den, Avrupa Parlamentosu'ndan, Kandil'den, Pensilvanya'dan veriyorlar. Onlar bize mesajlarını piyonları aracılığı ile veriyor biz de onlara cevabımızı Muş'tan Rabia ile veriyoruz.

Birileri kur manipülasyonuyla Türkiyenin şahlanışını durdurmaya çalışıyor.

Bölgelerimiz arasında gelişmişlik farkı olmasın diye gayret gösteriyoruz. Kimse bu topraklarda kendini garip hissetmesin diye çaba sarfediyoruz.

'ALLAH KİMSEYİ ONUN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN'

Allah kimseyi Kemal'in durumuna düşürmesin. İnsanın bir kere basireti bağlanınca gözünün önündekini bile göremez. İhtiraslarını aklının önüne koyan bir kişi hakkaniyeti göremez.

CHP'LİLER ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN AYRILIP BURAYA GELEMEZLER

Hem CHP hem de ittifak ortağı HDP, biliyorsunuz baraj inşa etmemize hep karşı çıktılar. Kimi zaman çevre kimi zaman güvenlik dediler. Ne yaptılarsa bizim vatandaşımızın su sıkıntımızı çözmemize mani olamadılar. Türkiye'nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmamıza set vuramadılar. Türkiye'nin dört bir yanında son 17 yılda 563'tür. CHP'nin başındaki zatın yolu buraya düşmez. Kimi söylüyorum? Bay Kemal. Onlar kısır gündemlerinden, parti içi mücadelelerinden fırsat bulup, Ankara'nın dışına çıkamazlar. Kapısında nöbet tuttukları Anayasa Mahkemesi'nden ayrılıp buraya gelemezler.

BAY KEMAL ALPARSLAN 1 VE ALPARSLAN 2 BARAJINI DA YOK SAYACAK

Ben eserlerle konuşuyorum. Bay Kemal ömrün senin yalan. Akşam yalan, sabah yalan. Şimdi buraya gelirse Alparslan 1 barajını da inkar edecektir. Alparslan 2'yi de yok sayacaktır. Bu barajların Muş'un 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacacığını da kabul etmeyecektir. Allah kimsenin basiretini bağlamasın. Allah kimseyi Bay Kemal'in durumuna düşürmesin. CHP ve onun ruh ikizi HDP'ye rağmen yatırımlara devam edeceğiz. Bu kardeşiniz 4,5 sene daha bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı, bu ülkenin başında mı? Biz devlet olarak size hizmet edeceğiz. Bugüne kadar 977 trilyon Muş'lu çiftçilerimize tarımsal destek verdik.

MUŞ'TA TARİHİ ÇARŞI SOKAK PROJESİNİ BAŞLATTIK

Muş'a elimiz boş gelmek olmaz dedik. Muş Organize Sanayi bölgesinde 3 milyon Avroluk ekipmanlarla donatacağımız ortak kullanım atölyesi kuruyoruz. Böylece organize sanayimizin hem beşeri hem de teknik kapasitesini güçlendiriyoruz. Bölgede terör örgütünün esareti kırıldıkça hem daha fazla yatırım hem daha fazla turist çekiyor. Bir dönem bölücü terör örgütünün cirit attığı yerlere artık emniyet, huzur, barış, esenlik geldi. İlimizin tarihi dokusunu turizme kazandırmak için Tarihi Çarşı Sokak Projesi'ni başlattık. Tarihi dokuyu özgün bir şekilde yenileyeceğiz. Tarım master planı hazırlıyoruz. Muş'lu yatırımcılarımızı, girişimcilerimizi 1,5 katrilyon liralık yatırım teşvikiyle destekleyerek 6 bin 536 kişilik ilave istihdam oluşturduk. Muş'a doğalgazı getirdik.

MUŞ'TA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 2 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Halep oradaysa arşın burada. 17 yılda 11,5 katrilyon liralık yatırım yaptık Muş'a. Evlatlarımız bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamasın diye. Muş Alparslan Üniversitesi'ni kazandırdık. Öğrencilerimize 3 bin 321 kapasiteli yurtlarımızla hizmet veriyoruz. 1 milyon 186 bi öğrencimize kredi veriyoruz Türkiye genelinde. Muş'a gençlik merkezi, kapalı yüzme havuzu, spor salonları inşa ettik. Millet bahçelerimizle şehirlerimizi daha da güzelleştiriyoruz. Muş'a da iki tane millet bahçesi yapıyoruz. Her ikisinin de altyapı çalışmalarını bitirip yakında dozerleri çalıştırıyoruz. Muş'ta şehit yakınlarımıza, engellilerimize, ihtiyaç sahiplerine 2 katrilyon lira yardım yaptık.

BÖYLE BİR SIKINTI OLDUĞU HALDE HAVADA KARADA YAPARIZ

Muş Devlet hastanemizi iki blokla büyütüyoruz. Eğitim-Araştırma hastaneleri illerin büyüklüğüne göre değişiyor. Şu hastaneler bir defa sayısal olarak Muş'umuza yeter. Burada böyle bir sıkıntı olduğu anda zaten biz havada karada yaparız. 1544 konut projesini hayata geçirdik. İmar Barışıyla 25 bin Muş'lu vatandaşımızın mülkiyet sorununu çözdük. Ulaşımda 135 kilometre ilaveyle bölünmüş yolu 150 kilometreye çıkardık.

BÖLGELER ARASI FARKLILIK OLMASIN DİYE GAYRET EDİYORUZ

Size efendi olmadık, hizmetkâr olduk. Kimseyi ötekileştirmeden, etnik kimliğinden dolayı hiçbir vatandaşımızı ayırmadan 81 ilin her birine eserlerimizle imza atıyoruz. CHP zihniyetin insanımızda açtığı yaralara şifa olmaya çalışıyoruz. Ankara'nın faydalandığı hizmetlerden Muş'lu, Ağrı'lı vatandaşlarımızın da faydalanmasını istiyoruz. Bölgelerimiz arasında artık gelişmişlik farkı olmasın diye gayret gösteriyoruz.

KÜRT KIZLARIMIZI KANDİL'E KAÇIRAN YİNE BUNLAR DEĞİL Mİ?

34 yıldır Kürt kardeşlerimizin canından, kanından beslenen canilere, PKK terör örgütüne ve onun desteklediği siyasi uzantılarına inşallah bu topraklarda yer olmadığını Pazar günü göstereceğinize inanıyorum. Bunlar çukur, çamur, çöp sadece bunu yaptılar. Güneydoğu'da binaların altından tünelleri açan bunlar değil mi? Bunlar yapmak için yoklar, bunlar yıkmak için varlar yıkmak! Bunlar 14-15 yaşındaki sabileri analarından koparıp, Kandil'e kaçıranlar değil mi? Diyarbakır Belediyesi'nin önünde aylarca inim inim inleyen anaların sesini bu terör örgütü duydu mu? Bunlar bana geldi. Oturdum dertleştim. Şu anda bile o dağda, Kandildekiler Kürt kızlarını kaçıran bunlar değil mi? Bunlara şöyle bir Osmanlı tokadı Pazar günü yakışmaz mı?

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX