0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2019 Cuma 11:40:00 - Güncelleme:19 Nisan 2019 Cuma 15:36:00

CHP'ye geçen belediyelerde personele sürgün eziyeti başladı

Antalya’da CHP’li belediyelerde sürgün eziyeti başladı. Döşemealtı’nda 83 personel, Başkan Genç aleyhine çalıştıkları gerekçesiyle taş ocağı, parke taşı ve süpürge ekibine gönderildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçimden sonra belediyelerde kimsenin ekmeği ile oynanmayacak, hiçbir kimse yerinden olmayacak" sözü havada kaldı. Antalya'da CHP'li belediyeler arasında ilk sürgün Döşemealtı Belediyesi'nde gerçekleşti. Seçimde Turgay Genç aleyhine çalıştıkları ileri sürülen 83 personelin görev yerleri değiştirildi.

PARKE TESİSİ

Seçimi 94 oy farkıyla kıl payı kazanan CHP'li Genç'in imzasıyla sürgün edilenlerin aralarında mühendis ve kadınlarında yer alıyor. Sürgüne gönderilenlerin 11'inin memur ve zabıta olması dikkat çekti. CHP'li Başkan Genç'in sürgüne gönderdiği çalışanlar, parke taşı tesisleri, kum ocağı ve taş ocağı gibi tesislere gönderildi. Sürgünde, bazı isimler süpürge ve parke taşı döşeme elemanı olarak görevlendirildi.

SİYASİ KIYIM

AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım, yaşanan durumun nedeninin tamamen siyasi olduğunu söyledi. Kıvrım, "Genç, seçim dönemi çalışmalarında kendisine destek verilmemesi nedeniyle çalışanlardan intikam almak için kıyım yaptı. Yaşanılan durum acı verici" dedi. Sürgüne gönderilenler arasında AK Parti İlçe Başkanı'nın yeğeni Aydın Kıvrın'ın da olması kıyım iddialarını güçlendirdi.

BELEDIYE İŞÇİLERİNE SENDİKA BASKISI

AK Parti'den CHP'ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ise işçilere sendikal baskı yapılmayı başlandı. Hakİş Sendikası'na bağlı Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, üyelerine baskı ve tehdit yapılarak istifaya zorlandıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nde 8 bin üye ile yetkinin kendilerinde olduğunu vurgulayan Kandil, "Disk ve Türk-İş'e bağlı sendika yöneticileri ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya İnsan Kaynakları A.Ş.'de Başkan Muhittin Böcek'in ismini kullanarak üyelerimizi sürgün ve işten çıkarma tehdidi ile istifaya zorlanması tedirginlik yarattı. Şimdiye kadar tepkisiz kalan Başkan Böcek'i mağduriyetleri ortadan kaldırmaya davet ediyoruz" dedi.

DAYAK İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Seçim döneminde Döşemealtı'nda kızı ile birlikte darp edilen Zabıta Komiseri İbrahim Yörük de sürgüne gönderilen çalışanlar arasında yer aldı. Yörük, ilçe merkezine 36 dakika uzaklıktaki Fen İşleri Müdürlüğü Parke Tesisleri İdari Hizmet Binası'na tayin edildi. Memurlarının tamamı da Yörük gibi aynı tesise gönderildi.

(Sabah)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX