0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Ocak 2019 Pazartesi 10:17:00 - Güncelleme:28 Ocak 2019 Pazartesi 10:19:00

CHP'nin Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı PKK destekçisi çıktı

Yerel seçimler öncesinde belirlediği adaylar kadar 'belirleyemediği' adaylarla da gündeme gelen CHP yönetimi Kadıköy için gösterdiği isimle de kez daha okları üzerine çekti. CHP tabanının en çok önemsediği yerlerden biri olan Kadıköy'de Kılıçdaroğlu ve ekibi onlarca aday arasında daha önce PKK'ya verdiği destek mesajlarıyla teşkilatlarda huzursuzluğa neden olan Şerdil Dara Odabaşı'nı aday gösterdi. Kararın ardından başta Kadıköy olmak üzere CHP İstanbul teşkilatının Kılıçdaroğlu'na kazan kaldırdığı ve parti yönetiminin Odabaşı ismini yeniden görüşeceği öne sürüldü.

Türkiye her geçen gün yerel seçim atmosferine biraz daha girerken, partilerin adaylarının büyük çoğunluğu saha çalışmalarına başladı. Ancak CHP yönetimi bu süreçte kritik yerlerde bir türlü adayını belirleyemezken, 18 saatlik Parti Meclisi toplantısının ardından belirlenen adaylar da parti tabanında büyük sıkıntıya neden oldu.

CHP'nin Türkiye'deki kalesi olarak bilinen İzmir'de adaylık süreci oldukça karmaşık bir hal alıp eski başkanların 'yeniden aday' oluruz çıkışıyla gündeme gelirken, İstanbul Şişli'de halen aday belirlenememesi sürecin Kılıçdaroğlu ve ekibi adına ne kadar sancılı geçtiğini gözler önüne serdi.

Kadıköy adayı PKK destekçisi çıktı

İstanbul'da CHP'nin sadece teşkilat için değil seçmeni için de büyük önem taşıyan Kadıköy'de belirlediği ismin PKK destekçisi olduğunun ortaya çıkması partide ciddi sıkıntıları beraberinde getirdi.

CHP Adayı Odabaşı'nın paylaştığı bazı mesajlar.

İsmi CHP PM'de onaylanan Başkan Adayı Şerdil Dara Odabaşı’nın özellikle Lice'deki PKK eylemlerine destek mesajları attığı ortaya çıktı.

İsmi yeniden görüşülecek

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise "Kadıköy adayında değişiklik olacak mı?" sorusuna "Arkadaşlarımız PM'de yeniden değerlendirilmek üzere MYK'mıza gönderdi. Yeniden değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

(Yenişafak)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX