0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:25 Eylül 2018 Salı 00:00:00

CHP'de yeni kriz yerel seçim

Kılıçdaroğlu ile İnce'nin koltuk kavgasıyla toz duman olan CHP'de şimdi de yerel seçim krizi çıktı. Aday belirleme yöntemi konusundaki tartışma, parti yönetimini böldü. 

24 Haziran hezimetinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin koltuk kavgası nedeniyle bölünen CHP'de yeni kriz konusu, yerel seçimde adayların nasıl belirleneceği. Parti içi demokrasi söylemlerini dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu, adayların ön seçimle belirleneceğini söylemişti. Ancak aday belirleme sürecine girilince bu söylemler unutuldu. Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ön seçim yerine eğilim yoklaması formülü öne çıktı. 

ÖN SEÇİMDEN ÇARK ETTİ

Ön seçimle belirlenecek adayların çok sınırlı düzeyde kalacağı, ağırlığın geniş kapsamlı bir eğilim yoklamasına verileceği öğrenildi. Parti Meclisi'nde geçen hafta yapılan toplantıda, parti üyeleriyle STK ve derneklerin de görüşleri dikkate alınarak, genişletilmiş bir ön seçim yapılması kararı çıkmıştı. Ancak şimdi parti yönetiminde, ön seçimin CHP’nin kalesi olan bazı belediyelerle sınırlı tutulması görüşü ağırlık kazandı. Ön seçimin sınırlı tutulmasında. 24 Haziran’dan sonraki kurultay kavgasının tekrar başlamasının önüne geçilmek isteniyor. Kılıçdaroğlu yönetimi, İnce taraftarlarının ön seçimi kazanmasından endişe ediyor.  

PARTİ YÖNETİMİNDE ÇATLAK  

Kılıçdaroğlu, ön seçimden İnce'nin kazançlı çıkacağı korkusuyla çark ederken parti içinde başlayan  tartışma yönetimi böldü. Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ön seçim olmazsa olmaz. Kurultay tartışmalarıyla yıpranan örgüt bu şekilde heyecan kazanacak” derken, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tam tersini dile getiriyor. Ön seçimin parti içi muhalefetin ekmeğine yağ sürmek anlamına geleceğini söyleyen Salıcı, “CHP'lilik kimliği mi önde, şahsi egoları mı önde. Bunu göreceğiz” sözleriyle CHP yönetimindeki yerel seçim çatlağını gözler önüne serdi. Parti içindeki yerel seçim krizi önümüzdeki hafta yapılacak Abant kampında ele alınacak.  Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleriyle yapacağı toplantının, yerel seçimde aday  belirleme yöntemine ilişkin görüş alrılıklarının yeni bir kırılmaya yol açabileceği belirtiliyor. 

ORTALIK YİNE KARIŞACAK 

Kılıçdaroğlu'nun 'Muharrem İnce'nin adamları kazanır' korkusuyla ön seçimden vazgeçmesi, CHP'de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.  

'HDP'Yİ MECLİS'E BİZ SOKTUK' İTİRAFI 

CHP yöneticileri, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi Meclis'e taşıdıklarını itiraf etti. CHP İngiltere Birlik Başkanı Sibel Özçelik, CHP İngiltere Kadın Kolları Başkanı Kudret Yılmaz ve CHP İngiltere Birlik Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı Murat Tepe, katıldıkları televizyon programında, CHP ile HDP'nin 24 Haziran'da yaptığı ittifakı savundu. CHP'nin İngiltere örgütü yöneticelerinden Murat Tepe, “Oyumuzu Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce'ye, genel seçimde ise barajı aşması için HDP'ye verdik” dedi. 

KILIÇDAROĞLU BOYNUMUZU BÜKTÜ 

CHP Ardahan  Milletvekili Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, parti yönetimine ağır eleştiriler yöneltti. 

“Bu parti bir makam partisi değil ideal partisidir. Koltuk partisi, rant partisi değildir” sözleriyle Kılıçdaroğlu'na veryansın eden Öztürk Yılmaz, “Tabanımız partimizde demokrasi kültürünün yok olduğunu söylüyor. Boynumuz bükük. Hata yapanın makamından ayrılması lazım, milletle ters düşerek milletten oy alınmaz. Milletin verdiği mesajdan ders çıkarmak gerekir. Milletle kavga edilmez” ifadelerini kullandı. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX