0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Kasım 2017 Salı 08:22:00 - Güncelleme:07 Kasım 2017 Salı 08:26:00

CHP yerli otomobile karşı: Üretmeyelim, müzeye koyalım

Yerli otomobil hakkında daha önce skandal açıklamalar yapan CHP'li Tahsin Tarhan, üretimin olmaması için elinden geleni yapıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türk Patent ve Marka Kurumu, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

"TÜRKİYE BÜYÜYOR, TÜRKİYE GELİŞİYOR"

Bütçeler üzerinde söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye'nin artık kendi otomobilini, yerli ve milli bir yaklaşım ve donanımla üretecek durumda olduğunu söyledi.

Aydemir, "Her insaf ehlinin bugün varılan noktadaki ak gidişatı takdir edeceğinden, hakkı teslim edeceğinden eminim. Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor." dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yerli otomobil için bir markanın 47 milyon avro verilerek satın alındığını hatırlatarak, "Sizin deyiminizle tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan 47 milyon avro ne oldu?" sorusunu yöneltti.

"ARACI MÜZEYE KOYALIM"

CHP İzmir Milletvekili Tahsin Tarhan, "Satın aldığımız aracı müzeye koyalım, bunu görmek isteyenler ücret ödeyip görsün. Yoksa bu zararı telafi edemeyeceksiniz." dedi.

"ÖNEMLİ OLAN MİLLİ BİR MARKADIR"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, yerli otomobil ile ilgili, "Burada önemli olan milli bir markadır. Bunu çok önemsiyoruz. Bu beş babayiğidi çok önemsiyoruz. Çünkü bunlar kendini ispatlamış, Türkiye'nin önemli kuruluşları. Yerli otomobili gerçekleştireceklerine inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX