0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Ocak 2021 Cumartesi 11:03:00 - Güncelleme:02 Ocak 2021 Cumartesi 11:03:00

CHP Genel Başkanı güvenilir bulunmadı... Tepki mi takiyye mi"

Eski CHP'li bakan Sağlar'ın 'başörtülü hakim' ayrımcılığına Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tepki gösterdi. Ancak İstanbul İl Başkanı'nın ‘sağdan oy almak için takiyye yapıldığı' sözleri, ‘bu da takiyye mi' sorusuna neden oldu.

Eski CHP’li bakan ve milletvekili Fikri Sağlar’ın ‘başörtülü hakim’ ayrımcılığına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tepki gösterdi. Ancak, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun ‘sağdan oy almak için takiyye yapmayalım’ sözleri, ‘Kılıçdaroğlu’nun tepkisi takiyye mi’ sorusuna neden oldu.

HANGİSİ GEÇERLİ

CHP’li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar katıldığı programda “Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var. Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” demiş ve tepki toplamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’da katıldığı açılışlar sonrasında, Sağlar’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyor ve doğru bulmuyorum. Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz. Bu onun tercihidir”dedi.

‘TAKİYYE’ DEMİŞTİ

Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri, yanında bulunan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 2019 yerel seçimleri öncesi yaptığı bir açıklamanın gölgesinde kaldı; sosyal medya kullanıcıları, bu tepkinin ‘takiyye’ olup olmadığını sorgulayarak, Kaftancıoğlu’nun videosunu paylaştılar. Kaftancıoğlu yayında, partisinin ‘sağdan oy almak için takiyye yaptığını’ belirterek, şöyle konuşmuştu: “Fakirlikler üzerinden, sol sosyalist değerler üzerinden politik bir hat tutturabilirsek, ne CHP’ye kimse sağa kaymıştır diyebilecektir ne de sağa selam vermek veya oradan oy almak için onlar gibi görünmek gibi benim nezdimde takiyyeci bir görünüşten kurtulmuş olunacaktır.”

"FAŞİST ZİHNİYET HALA YAŞIYOR"

Başkan Erdoğan, “Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti kandıramaz. CHP’nin, yaşam tarzına müdahale eden faşist anlayışı hâlâ devam ediyor” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kıldı. Erdoğan, Fikri Sağlar’ın başörtüsüyle ilgili tepki çeken sözleri hakkında değerlendirmelerde bulundu:

40’LI YILLARDA KALDILAR

“Bu zat, artık bu çağda yaşamıyor. Bu ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hâlâ yaşamını sürdürüyor. Eğer tarlada çiftçi olursan başörtüsü meşrudur. Ama üniversitede olursan başörtüsü yasaktır. Böyle bir mantık vardı. Bırakın artık bu işleri. 40’lı yıllardaki CHP’nin yaşam tarzı müdahalesini görmek istemiyoruz. Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp, milleti aldatmayı bir kenara bıraksın. İki tane değil 20 tane başörtülü koysan senin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar.”

BUNLAR GÖRECEKLER

“Devletin hangi kurumuna hangi şartlarda girilir bunlar bellidir. Daha bunlar çok şeyler görecekler. Bugün parlamentoda başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görüyor musun bunları? Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor.”

DERSLERİNİ ALACAKLAR

Erdoğan, vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in babasının iddialarına ilişkin “Sayın Kemal neden bunu cevapsız bıraktı? Onu biraz sıkıştıracaksınız. Artık CHP’nin nereden nereye geldiği çok açık net ortada. En güzel dersi 2023’te sandıkta benim milletim bunlara verecektir” dedi.

O GAZETEYİ ALMAYIN

Başkan Erdoğan, Sözcü gazetesinin “2020’de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı” olarak nitelediği olaylar arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin açılmasını eklemesine ilişkin, “Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de buna para verip almasın. Ayasofya 2020’nin adeta taçlı yıldızıdır” dedi.

Etiketler : kemal kılıçdaroğlu chp fikri sağlar
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX