0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ocak 2018 Çarşamba 09:42:00 - Güncelleme:10 Ocak 2018 Çarşamba 10:14:00

Türkiye: İran ve Rusya rejimi durdurmalı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'deki saldırılar üzerine "İran ve Rusya sorumluluğunu yerine getirmeli, rejimi durdurmalı. Sınırda ilerleme var, rejim ilerliyor. O yüzden dün Rusya ve İran temsilcilerini çağırıp gerekli uyarılarda bulunduk" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'na, Suriye'nin İdlib kentine yönelik; sivil ölümlere neden olan hava saldırıları soruldu.

Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Terör gruplarının temizlenmesiyle ilgili önerimizi herkesle paylaştık. Ama 'bir şehirin tamamını bombalayalım, yok edelim' diye bir şey olmaz, rejim bunu yapıyor.

Rejimin garantörü Rusya ve İran. Biz de Moskova'da başlayan süreçte ılımlı muhalefetin garantörü olduk. İran ve Rusya sorumluluğu yerine getirip rejimi durdurmalı. İdlib'e yapılan sadece bir hava saldırısı değil. Rejim içeriye doğru ilerliyor. İşte bu yüzden iki ülkenin, büyükelçilerini çağırıp uyarıda bulunduk."

Çavuşoğlu'nun konuyla ilgili dikkat çeken diğer ifadeleri şöyle:

- İdlib'de halk ve ılımlı muhalefet hedef alınıyor.

- Soçi'de terör örgütü olursa siyasi süreç baltalanır. Terörist grupların Soçi'ye davet edilmemesini ilettik. YPG'nin davet edildiği ortamda olmayacağımızı söyledik.

- TSK'nın 4. gözlem gücü İdlib'e yerleşmeye başladı...

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX