0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2018 Pazar 10:15:00 - Güncelleme:21 Ocak 2018 Pazar 10:48:00

Canan Kaftancıoğlu terör örgütü elebaşı Karayılan’ın bazı eylemleri devletin PKK'nın üzerine yıktığı yalanına destek verdiği ortaya çıktı

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun terör örgütü PKK liderlerinden Karayılan’ın Türkiye devletini suçlayan ifadelerine de destek verdiği ortaya çıktı

Skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun PKK sempatizanlığı gün yüzüne çıktı.

Silahlı saldırı sonucu 11 Nisan 1980'de hayatını kaybeden kayınpederi Ümit Kaftancıoğlu ve bütün faili meçhullerin aydınlatılması için Toplumsal Bellek Platformu'nu kuran Kaftancıoğlu, platform üzerinden devleti hedef alan açıklamalar yaptı. HDP'nin geçtiğimiz yıllarda cezaevlerinde başlattığı açlık grevlerine ve PKK'nın sahip çıktığı çok sayıda eyleme de destek verdi. Gezi eylemlerinde ölenleri istismar eden platform DHKP-C terör örgütünün talimatıyla açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ile 15 Temmuz sonrası kamudan ihraç edilen örgüt sempatizanlarına da sahip çıktı.

Kaftancıoğlu'nun platformu, terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'ın, bazı eylemleri devletin PKK'nın üzerine yıktığı yalanını da savundu. Kaftancıoğlu 1994'te PKK saldırısı sonucu hayatını kaybeden Onat Kutlar ve Yasemin Cebenoyan olayında devleti sorumlu tuttu.

Kaftancıoğlu'nun platformunu HDP'nin çağrısı üzerine sokağa çıkan PKK'lılar tarafından vahşice öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için tek bir açıklama dahi yapmadığı anlaşıldı. 

Sabah

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX