0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:27 Ocak 2019 Pazar 08:00:00

'Bunun adı vatana ihanet'

Başkan Erdoğan, çarşı pazarla, marketlerdeki fiyatların birbirini tutmadığını belirterek “Belediyelere büyük görev düşüyor. Bu tür fiyat artıranları hesaba çekmeniz lazım” uyarısında bulundu. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Gaziantep belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasında döviz kuru ve enflasyondaki gerilemeye rağmen, marketlerdeki yüksek fiyatlara tepki gösteren Erdoğan, “Çarşı pazarda, marketlerde fiyatlar, üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.  

FIRSATÇILAR HESABA ÇEKİLECEK

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyeler fiyatları artıranları silkelemeli. Benim vatandaşıma yüksek fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunu yapacağız. Bunun adı ticaret değildir. Bunun adı fırsatçılıktır. Tefeciliktir. Hatta ve hatta ülkeye ihanettir. Bazıları serbest piyasa diyor. Geç bu işi… Pazara bakıyoruz ne alemde, markete bakıyoruz ne halde. Piyasayı manipüle etmenin serbest piyasada yeri yok.” 

KAPILARIMIZI HERKESE AÇTIK 

Sanayiciye, tüccara, odalara, borsalara güvendiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, yolculuğumuzu da böyle devam ettireceğiz. Şimdi hem kaybımızı telafi etmek hem de atılım hamlesi başlatmak için yeni bir seferberlik ilan ediyoruz. Sanayiciden esnafa, çiftçiden ihracatçıya kadar her kesime üretimlerini, ticaretlerini, istihdamlarını artırmaya yönelik destekler, teşvikler, muafiyetler veriyoruz. Üretimi ve istihdamı artırmanın yolu yatırımdır. Hem kendi vatandaşlarımızdan hem de yurt dışından ülkemizde yatırım yapmak isteyenlere kapılarımızı sonuna kadar açtık.” 

2.5 MİLYON İSTİHDAM SÖZÜ 

Başkan Erdoğan uygulamada bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek şunları paylaştı: “Bir KOBİ'ye işini büyütmesi ve dolayısıyla istihdamı artırması için uygun şartlarda finansman sağlıyoruz. Bazı kişilerin bu kaynağı işinde kullanmak yerine götürüp faize veya benzeri finans araçlarına yatırdığını duyuyoruz. Döviz kuru ve enflasyon konusunda çok abartılı öngörülerde bulunup fiyatlarını şişiren kimi ticaret erbabının, tam tersi gelişmeler yaşanmasına rağmen aynı şekilde devam ettiğine şahit oluyoruz.” 

UÇAKLARIMIZ KALKTI HEPSİ DAĞILDI 

Seçim yaklaşırken terör örgütünün bir takım hazırlıklar içinde olduğunu belirten Başkan Erdoğan, dün Kuzey Irak'taki provokatif girişime ilişkin şunları söyledi: “Bölücü örgütün seçim dönemi için çeşitli hazırlıklar yaptığı görünüyor. Ama bunlar artık geçerli değil. Bugün Irak tarafında bir yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız kalktı ve hepsi dağılmak zorunda kaldı.” 

GEREĞİNİ BİR GECE ANSIZIN YAPARIZ 

Fırat'ın doğusuna harekat için verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini belirten Erdoğan, “Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oralardayız” dedi. 

Gaziantep'teki konuşmasında Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan bulunan Başkan Erdoğan, “Biz burada huzur ve güven içinde yaşarken, yanı başımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin insafına, bombalarına, varil bombalarına bırakamayız. Bunu kimi zaman göstere göstere, kimi zaman da sessizce yaparız. Ama mutlaka elimizden gelen gayreti ortaya koyarız ve bir gece ansızın gider, gereğini yaparız” diye konuştu. 

ONLARI KORUMAK GÖREVİMİZ 

“Sınırlarımızın ötesindeki dostlarımızın da haklarını, onurlarını korumak görevimizdir” diyen Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye, Irak, Kıbrıs, Balkanlar, Orta Asya politikalarını anlamak isteyenler gelip Gaziantep’e baksınlar. Biz bölüşmenin bereketine inanan bir milletiz. Çanakkale’de bir tas çorbayı nasıl bölüştüysek burada da bölüşmeye devam ediyoruz” dedi. 

BATAKLIĞI DERİNLEŞTİRMEK İSTİYORLAR

Başkan Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye’yi uzak tutmak isteyenlerin gayreti Suriye halkının güvenliği değil, bataklığı derinleştirmek. Sorsanız hepsi DEAŞ'la mücadele için Suriye’de. DEAŞ ile mücadelede somut başarıları olan tek ülke Türkiye’dir. Son 2 yılda yaklaşık 8 bin DEAŞ mensubunu gözaltına aldık, bunlardan 2 bin 300'den fazlasını tutukladık. Mesele DEAŞ, Suriye ya da Irak meselesi değil. Burada derin bir oyun var. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var.” 

Başkan Erdoğan tanıtım toplantısının yapıldığı salona gelişinde güllerle karşılandı. 

GAZİANTEP ADAYLARI

AK Parti Cumhur İttifakı kapsamında Gaiantep'in Karkamış ilçesinde MHP'nin belediye başkan adayı Mehmet Seydi Yılmaz'ı ve Oğuzeli'de yine MHP'nin adayı Mehmet Sait Kılıç'ı destekleyecek. Fatma Şahin'in yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu Gaziantep'te AK Parti'nin ilçe adayları şunlar: Şahinbey: Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Şehitkamil: Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, Nizip: Mehmet Sarı, Araban: Mehmet Özdemir, Yavuzeli: Mustafa Kemal Sakaroğlu, İslahiye: Kemal Vural, Nurdağı: Ökkeş Kavak. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX