0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Temmuz 2021 Cumartesi 13:00:00 - Güncelleme:31 Temmuz 2021 Cumartesi 15:24:00

"Bu işte PKK'nın parmağı var"

Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin ve Eski Şırnak Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer, orman yangınlarını ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, "Bu yangınlar bize geçmişte PKK tarafından yapılan kundaklamaları anımsatıyor ve şüpheyi teröristler adına kundaklama yapan "Ateşin çocukları" isimli gruba yöneltiyor. Ülke içinde sivil halka karşı kanlı eylem yapabilme kapasitesini yitiren örgütün bu tip eylemler ile varlığını hatırlatmaya çalıştığını düşünebiliriz" dedi.

Eski Şırnak Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer ise, "Yunanistan'dan kamp - lojistik anlamda destek alan PKK, uzun zaman önce bu desteğe karşılık Türkiye'de özellikle turistik alanlara yakın ormanlarda yangın çıkarma görevini üstlenmişti. Bugün meydana gelen olaylara bu septik pencereden bakmak, olayların analizinde yardımcı olacaktır."

(Akşam)

Etiketler : orman yangınları pkk kundaklama törerist ateşin çocukları
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX